Leedu korvpallilegend teatas karjääri lõpetamisest

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimantas Kaukenas (paremal).
Rimantas Kaukenas (paremal). Foto: LaPresse/Francesca Soli/LaPresse

Rohkem kui 10 aastat Leedu korvpallikoondist esindanud tagamängija Rimantas Kaukenas teatas eile, et teeb profispordiga lõpparve. Viimased kolm hooaega mängis ta Itaalia klubis Reggio Emilia, mille nimekirjas on ka Eesti korvpallilootus Arnold Mitt.

39-aastane ja 192 cm pikkune Kaukenas veetis karjääri parimad aastad Siena Montepaschis, kus mängis aastatel 2005-2009 ja uuesti 2010-2012. Lisaks kandis ta ka näiteks Vilniuse Lietuvos rytase, Madridi Reali, Kaunase Žalgirise ja Vitoria Laboral Kutxa särki. 2014. aastal tuli Kaukenas koos Reggio Emiliaga FIBA Eurochallenge'i võitjaks. Leedu koondisega võitis ta 2007. aasta EMil pronksmedali.

«Loobumine on minu jaoks kindlasti kõige raskem otsus, mida olen pidanud tegema, sest korvpall on mu elust võtnud suurima osa. Korvpall andis mulle pere, sõbrad, suurepärase hariduse (USAs Seton Halli ülikoolis) ja andis mulle unustamatuid elamusi ja õppetunde,» kirjutas Kaukenas oma Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles