Coleman Walesiga MMile ei sõida (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Coleman tänavusel EMil.
Chris Coleman tänavusel EMil. Foto: SCANPIX

Walesi jalgpallikoondise tänavusel EMil poolfinaali viinud peatreener Chris Coleman teatas, et loobub sellest ametist pärast 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste valikturniiri.

Ligi 10 000 inimest võtsid Walesi pealinnas Cardiffis vastu oma sangareid, kes jõudsid Prantsusmaal toimuvatel jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel nelja parema sekka. Eufoorilist õhkkonda varjutas meeskonna nii kaugele viinud tüüri Chris Colemani avaldus pärast tseremooniat, mil viimane avalikustas oma ametipostilt lahkumise aja.

«Ma olen alla kirjutanud heale lepingule ning ootan väga sügisel algavat valiksarja. Ma olen täiesti kindel, et see jääb mu viimaseks (valiksarjaks – toim) olenemata sellest, kas me kvalifitseerume või mitte. Ma olen peatreenerina töötanud kuus või seitse aastat järjest, mis on pikk aeg,» põhjendas Coleman.

46-aastane kunagine kaitsemängija kirjutas kaheaastasele lepingule alla vahetult enne EMi, olles kindel, et poleks võimalust ’’rahaks tegemiseks’’ paremate tingimuste või teiste tööpakkumiste poolt. Coleman usub siiralt, et mängijaid ei mõjuta tema planeeritud tagasipöördumine mõne klubi etteotsa. «Ma loodan, et nad suhtuvad MM-valiksarja samamoodi nagu eelmisesse (EM-valikturniiri – toim), kui mehed võitlesid iga hinna eest,» rääkis ta. «Meie meeskonna keskmine vanus on hea ning ma annan endast kõik järgmistes valiksarjamängudes, ent selleks peavad mängijad mind usaldama,» lisas Coleman.

Viimaks sõnas juba 32-aastaselt vigastuse tõttu mängijakarjääri lõpetanud Coleman, et tema eelistakse mängida eelseisvaid kodumänge 33 000 inimest mahutava Cardiff City staadionil, mitte Milleeniumi staadionil, kuhu mahub lausa 74 000 pealtvaatajat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles