Tartu Mill Triathloni võitis taas lätlane

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Mill Triathlon.
Tartu Mill Triathlon. Foto: SCANPIX

Viiendat suve järjest Tartu südalinnas toimunud Baltimaade suurimal linnatriatlonil ei suutnud eestlased taaskord Läti needust murda. Tartu Mill Triathloni põhidistantsi võitjaks kroonitud lõunanaaber Rinalds Sluckis edestas Eesti mehi enam kui kahe minutiga.

Nagu tavaks saanud, olid lätlased saabunud Tartu võistlusele tugeva koosseisuga. Tõsi, seekord puudus stardist kahe viimase aasta Tartu Mill Triathloni võitja Andrejs Dmitrijevs, küll aga oli kohal Läti pikamaatriatloni tuntuim nimi Rinalds Sluckis, kelle peamiste konkurentidena nähti Tartus eelkõige meie mehi eesotsas Harri Soku ja Mart Suurkiviga.

Emajões pärivoolu ujutud 1,5 km ujumisdistantsil olid ajad mõistagi ülikiired. Nii kulus esimesena Vabaduse puiesteel asunud vahetusalasse jõudnud Mart Suurkivil vees liikumiseks kõigest 16 minutit ja 33 sekundit. Mullusele triatloni karikasarja üldvõitjale järgnes kahesekundilise vahega valgevenelane Mikita Hryhoryeu, mõni hetk hiljem ka juba Emeri Lepp ja Harri Sokk.

40 km rattarajal ootas kodupublik kõige enam just Harri Soku tõusu võistlejaterivi etteotsa, ent Tallinna mees ei suutnud sedapuhku talle omast minekut näidata. Võistlust asus üllatuslikult dikteerima hoopis teine eestlane, Ivo Suur ühes kardetud lätlase Sluckisega. Algselt juhtohje hoidnud Suurkivi oli esikolmikust välja tõrjutud, tema asemel püüdis poodiumikohta hõivata viiekordne Tartu Nelikürituse võitja Rait Pallo.

Jooksurajal Suurkivi aktsiad taaskord tõusid ning teada-tuntud tugeva jooksjana võitles ta end tagasi kolmandale positsioonile. Ent see oli ka kõik, mida Suurkivi täna suutis. Päeva parimat jooksukiirust näidanud Sluckist mingi väega enam püüda ei õnnestunud ning väikese üllatusena suutis oma teist kohta hoida ka Ivo Suur, kes eestlastest tõusiski täna parimaks.  

Lätlasest võidumehe finišiajaks märgiti 1:53.02. Ivo Suur kaotas teisena 2 minutit ja 12 sekundit, Suurkivi omakorda veel 5 sekundit lisaks. Esikolmikule järgnesid Pallo, Sokk ning mõne nädala eest viiekordse ultratriatloni läbinud Rait Ratasepp.

Naiste arvestuses jättis võidu koju Maria Jänese, kes edestas finišis kaheaasta tagust triatloni karikavõitjat Sirlet Viilast ning ujumisetapi järel juhtinud Eleri Etverki. Ajaga 2:17.38 lõpetanud Jänese pani oma võidule aluse lähikonkurentidest kiirema rattasõiduga, olles seejärel nobedaim veel 10 km jooksurajal.

230 lõpetanu seas läbisid põhidistantsi edukalt ka Otepää 70.3 Ironmaniks valmistuvad Tanel Padar ning telereporterid Kalev Kruus ja Raido Rimm. Pealtvaatajate tugeva kaasaelamise toel õnnestus Padaril võistlus lõpetada 2 tunni 34 minuti ja 39 sekundiga, Kruus ja Rimm ületasid lõpujoone vastavalt 2:46.45 ja 2:53.45.

Päev varasemal, lühema distantsiga Tartu Igamehetriatlonil tegid eestlased esikolmikus puhta töö. Äsja Ungarist noorte EM-ilt saabunud 16-aastane Kaarel Trepp edestas pingelises lõpuduellis kaks aastat vanemat Peeter-Erik Rummot napi ühe sekundiga. Naiste arvestuses läks esikoht bulgaarlannale Tatsiana Lukshale, kellele järgnesid samuti noorte EM-il osalenud Anette Hallik ja Merili-Mai Kivimets.

Triatloninädalavahetus Tartu südalinnas jätkub homme, mil kavas on Euroopa karikaetapp sprindidistantsil, kus stardis on ka Eesti sportlased eesotsas Rio olümpiamängudeks valmistuva Kaidi Kiviojaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles