Eesti judokas tuli taas poodiumile

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Kuusik (paremalt kolmas).
Mattias Kuusik (paremalt kolmas). Foto: Erakogu

Ungaris peetud Euroopa juunioride karikavõistluste etapil tõusis Tartu Ülikooli üliõpilane Mattias Kuusik (Tartu judoklubi Do) juba kolmandat korda sel aastal poodiumile, saavutades pronksi.

Kuni 90 kg kehakaalus läks tatamile 40 judokat. Esimeses ringis oli Kuusik vaba. Edasi sai ta kolm võitu. Alustuseks võitis ta ipponiga armeenlase Grigor Sahakyani (aega kulus 2 minutit), sakslase Valentin Kiesche alistamiseks ipponiga kulus 17 sekundit. Veerandfinaalis oli Kuusiku vastaseks kodus võistelnud ungarlasest konkurent Peter Kordaly. Tasavägises kohtumises õnnestus eestlasel teha youko vääriline heide ja jõuda poolfinaali, kus vastaseks tuli horvaat Marko Kumric. Paraku kasutas vastane ühe Kuusiku nõrkushetke ära ja võitis.

Kolmanda koha matšis võitis Kuusik prantslase Loris Tassieri ipponiga, aega kulus 3.07 minutit.

Maailma edetabelis on Kuusik hetkel kahekümnendal kohal, eurooplasi on eespool üheksa. Juba järgmisel nädalavahetusel on ees järgmine etapp Poolas, pärast mida on veel etapp Berliinis ja laager Venemaal. Kõik toimub selle nimel, et saada hea koht sügisel toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles