Tanel Leok domineeris EMV teisel etapil

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MX1 klassi esikolmik vasakult Harri Kullas, Tanel Leok ja Priit Rätsep.
MX1 klassi esikolmik vasakult Harri Kullas, Tanel Leok ja Priit Rätsep. Foto: MX Mania

Motokrossi Eesti meistrivõistlused jätkusid täna Pärnu lennuvälja krossirajal. Rohkearvulise publiku rõõmuks oli teisel etapil kohal kogu Eesti paremik. Sarnaselt avaetapile võttis nii MX1 ja MX2 klassis etapivõidu taas Tanel Leok (KTM, Sõmerpalu Motoklubi.

MX1 klassis pakkus Leokile tõeliselt kõva lahingu Harri Kullas (KTM, KTM Racing Estonia). Mõlemas sõidus suutis ta liidrikohal olla, kuid Leok näitas kõva visadust ja võttis mõlemast sõidust siiski esikoha. Kullas lõpetas mõlemad sõidud teisena ja see andis teise koha ka päeva kokkuvõttes. Kolmanda koha peale heitlesid Priit Rätsep ja Gert Krestinov. Avasõidu lõpus tabas ebaõnn kolmandat kohta hoidnud Krestinovit. Vaid mõned ringid enne lõppu murdus ta tsiklil jalaraud ja nii tuli hoog maha lasta ja seetõttu pääses Rätsep kolmandaks. Krestinov pidi leppima viienda kohaga. Ka teises sõidus suutis Rätsep Krestinovit edestada ja tänu sellele tõusis ta poodiumi kolmandale astmele.

Pärast kahte etappi on sarja liider 100 punktiga Tanel Leok. Teisel kohal on 78 punktiga Krestinov ja kolmandal kohal 69 punktiga Aigar Leok.

MX2 klassis oli oodata võitlust esikohale eelkõige kolme mehe vahel. Tanel Leoki, Karel Kutsari (KTM, Sõmerpalu MK) ja Erki Kahro (KTM) kiirus oli selgelt teistest konkurentidest üle. Mõlemas sõidus suutis nooremaid konkurente edestada Tanel Leok. Teise koha peale võitlesid Kutsar ja Kahro. Kahrol tuli avasõit aga käigukasti rikke tõttu pooleli jätta ja nii sai Kutsar kindla teise koha. Kolmandana lõpetas avasõidu Kristjan Rätsep (Kawasaki). Teises sõidus oli Kahro taas rajal ja sel korral pidas tehnika vastu ning ta suutis sõidu Leoki järel teisena lõpetada. Kolmandana tuli finišisse Kutsar. Etapi kokkuvõttes sai esikoha Leok, teine Kutsar ja kolmas teise sõidu viiendana lõpetanud Rätsep.

Kahe etapi järel hoiab liidrikohta 100 punktiga Tanel Leok. Teisel kohal on 86 punktiga Karel Kutsar ja kolmandal kohal 67 punktiga Claudius Roosma.

Homme jätkavad Pärnu lennuvälja motopargis teist etappi quadracerid ja külgvankrid. Eesti meistrivõistluste kolmas etapp toimub 13.-14. augustil Tihemetsas Lauri krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles