Saluri ja Liguri duell pakkus pinget

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Saluri võistlushoos.
Siim Saluri võistlushoos. Foto: Johnny Loix

Vasalemmas toimunud Eesti rallikrossi meistrivõistluste neljandal etapil jätkus Super 1600 klassis Siim Saluri ning Janno Liguri duell. Liidrina tuli Vasalemma rajale Saluri, kellel oli oma pearivaali ees neljapunktiline edu ja otsustavaks sai taaskord nendevaheline finaalsõit.

Äsja Euroopa meistrivõistluste etapil finaali jõudnud ja seal kuuenda kohaga lõpetanud Saluri võitis stardi ja oli teel etapivõidule. Põneva sõidu otsustavad momendid olid kulminatsioonist väljumas, kui Siim Saluri hoog veidi takerdus. «Eelmisel etapil purunes minu Citroeni mootor. Uue tarnimine võttis aega, kohale jõudis see alles päev enne võistlust ja ta oli tervast nurgast väljumisel lihtsal veidi tuim,» rääkis Saluri pärast sõitu. «Kahjuks saigi see täna otsustavaks, aga oma sõidule ma midagi ette heita küll ei saa.»

Janno Ligur kasutas talle pakutud võimaluse ära ja võttis etapilt napi, aga väärtusliku võidu. «Ka mina oleksin sellise pakkumise enda kasuks kallutanud, au vastasele,» lisas Saluri. «Just selliseid duelle ongi kodustel sõitudel vaja. Euroopas kingitusi ei tehta - kõik tuleb endal välja võidelda. Sellised lahingud karastavad mõlemaid ja on publikule naudinguks.»

Eesti meistrivõistluste üldarvestuses on meestel nüüd punkte võrdselt, mis tähendab, et põnevus jätub. Eesti rallikrossi meistrivõistluste viies etapp sõidetakse 23. juulil Audrus, auto24ringi uuendatud rallikrossirajal.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles