Zirk pääses oma põhialal finaali

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Eesti Ujumisliit

Kregor Zirk pääses Ungaris jätkuvatel ujumise juunioride Euroopa meistrivõistlustel 100 meetri liblikujumises finaali.

Kregor Zirk läbis 100 meetri liblikujumise distantsi ajaga 53,28. Poolfinaali kuues aeg tagas talle ka kindla pääsu homme õhtul peetavasse finaali. Poolfinaalis näitasid parimat aega venelane Roman Ševliakov ja hispaanlane Alberto Lozano Mateos, kes mõlemad läbisid distantsi ajaga 52,65.

«Panin kohe alguses täiega minema,» lausus 17-aastane Zirk. «Pööre aga ei klappinud, kuid sellele vaatamata suutsin ennast finaali ujuda. Homme on aga uus päev ja uus ujumine.» Meeste 100 meetri liblikujumise finaal on Eesti aja järgi kavas homme õhtul kell 19.34.

Naiste 50 meetri vabaujumise distantsil Kertu Ly Alnek poolfinaalist edasi ei pääsenud. Alnek läbis distantsi ajaga 26,25, mis on tema isiklikust tippmargist ja Eesti juunioride rekordist vaid 0,01 sekundit tagasihoidlikum. Kokkuvõttes andis see juunioride Euroopa meistrivõistlustel tubli 13. koha. «Tahe oli väga kiiresti ujuda,» lausus 16-aastane Alnek. «Aeg on tegelikult päris hea, kuid mingil hetkel läks mul rütm käest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles