Postimehe otsepilt: Infonet sai tõelises põnevusmängus Flora üle magusa võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 18. voorus kohtusid omavahel FC Infonet ja FC Flora. Väravarohkest kohtumisest väljus võitjana Infonet, kes suutis lüüa Flora võrku neli palli. Sel nädalal peatreenerist Norbert Hurdast ilma jäänud florakad võitlesid kõvasti, kuid lõpuks kaotasid ikkagi 3:4. Infoneti väravate eest hoolitsesid Dmitri Kruglov, Vladimir Voskoboinikov, Nikolai Mašitšev ja Jevgeni Harin. Flora poolelt sahistas kaks korda väravavõrku Albert Prosa ning üks värav kirjutati Joseph Saliste nimele.

Infonet tõusis võiduga ka liigatabeli liidriks, sest seni esikohal olnud Levadia kaotas üllatuslikult võõrsil 0:1 Pärnu Linnameeskonnale. Infonetil on 42 ja võõrsil tabeli punasest laternast Rakvere Tarvast koguni 6:1 jagu saanud Nõmme Kaljul 40 punkti, Levadia langes samuti 40 punktiga kolmandaks. Neljandal kohal olev tiitlikaitsja Flora on kogunud 31 punkti ehk poole hooaja järel jäädakse Infonetist maha 11 ning Kaljust ja Levadiast 9 punktiga.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Infonet – Flora

Pühapäeval, 10. juulil kell 16.15 Tallinnas Infoneti staadionil

Nii Infoneti kui ka Flora jaoks sai kolmapäeval euroteekond lõpu juba esimesel takistusel. Ent kui Infonet kaotas endast füüsiliselt tugevamale Šotimaa klubile Heartsile võideldes ja lõi vastaste võrku kahe mänguga kolm palli, siis Flora jäi ootamatult alla Gibraltari klubile Lincoln Red Imps. Eurosarjas 22 hooaja jooksul endiselt vaid korra avaringist edasi pääsenud florakatele sai taas saatuslikuks võimetus võõrsil vastaste väravat ohustada, kordusmäng kaotati 0:2 ja kogu vastasseis 2:3.

Reedel selgus, et see kaotus maksis ameti ka Flora peatreenerile, sest Norbert Hurt astus pärast klubi presidendi Pelle Pohlakuga peetud jutuajamist tagasi. Uut juhendajat otsitakse, mängus Infonetiga juhendab meeskonda senine abitreener Jürgen Henn.

Vaid neli päeva pärast suurt pettumust peab meeskond olema valmis uueks katsumuseks – pilt liigatabelisse näitab, et Infoneti vastu saab Florat rahuldada vaid võit, viik oleks keskpärane tulemus ja kaotus juba katastroofihõnguline. Vooru eel lahutab neljandal tabelireal olevat tiitlikaitsjat liidrist Levadiast üheksa, Infonetist kaheksa ja Nõmme Kaljust kuus punkti. Kui konkurentidel õnnestuks koguda võidulisa, võiks mahajäämus seega käriseda juba enam kui kümnepunktiliseks ja see tähendaks suure tõenäosusega ka tiitlilootuste lõppu.

Hooaja esimeses omavahelises mängus oli Infonet võidule väga lähedal, kui 1. aprillil kodus Dmitri Kruglovi penaltist pikalt juhiti, ent kolm minutit enne mänguaja täistiksumist päästis Albert Prosa värav Florale siiski viigipunkti. Viimati mängis Flora koduliigas kolme nädala eest võõrsil 5:0 üle tabeli punase laterna Rakvere Tarva, Infonet oli aga kodus 3:1 parem Pärnu Linnameeskonnast.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Eurohooaeg on läbi ning peab end ümber häälestama Premium Liigale, mis alati nii lihtsalt ei õnnestu. Kulutasime palju jõudu ja emotsioone, mida on vaja taastada mänguks Floraga. Saime suure kogemuse, mis peab meid selles mängus aitama. Oleme fännidele võlgu selle toetuse eest, mille osaks saime kodumängus Heartsi vastu. Püüame võla tasuda hea mängu ja tulemusega.»

Infoneti ründaja Jevgeni Harin: «Mäng Floraga saab olema raske nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Mängude vahele on jäetud väga vähe aega. Viimane euromäng võttis meilt palju jõudu ja emotsioone ning Floragi on sealjuures samas seisus. Me ei kavatse alla anda: täielik keskendumine ja endast 100% andmine annab meile võimaluse võita ja rõõmustada oma fänne oma kodustaadionil!»

Flora peatreeneri kohusetäitja Jürgen Henn: «Praeguses olukorras on raske emotsioone kõrvale lükata ja mõelda eesootavast mängust nii olulise inimese lahkumise järel klubist. Raskel hetkel aga tahame kindlasti näidata ühtsust ja suunata mängijais möllavad emotsioonid väljakul toimuvasse. Sisemist põlemist ja tõestamisvajadust on meestes praegu küllaga.»

Flora kapten Gert Kams: «Meeskonna ühtsuse olulisus enne säärast mängu ja säärases olukorras ei vaja eraldi rõhutamist. Usun, et tuleme väljakule pead püsti ja kindla eesmärgiga jätta endast väljakule kõik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles