Portugal tuli Euroopa meistriks! (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaal toimunud jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel võitis mitte kõige ilusama mänguga finaali jõudnud Portugal Pariisis tänu vahetusest sekkunud Ederi lisaajaväravale 1:0 finaalturniiri korraldajamaad Prantsusmaad. Ühtlasi oli see Portugali jaoks läbi ajaloo esimeseks Euroopa meistritiitliks.

ENNE MÄNGU:

Portugalist rääkides meenub kõigepealt ikka Cristiano Ronaldo, kuid käimasolev EM on tõestanud, et Portugali koondist ei saa nimetada vaid ühemehebändiks. Kuigi mees lõi poolfinaalis oma EM-finaalturniiride üheksanda värava, mis tõstis ta jagama esikohta kunagise Prantsusmaa koondislase Michel Platiniga, siis alagrupimängudes ei saanud Real Madridis klubijalgpalli mängiv Ronaldo ennast käima ning väravaid pidid lööma teised mehed (Nani, Renato Sanches, Ricardo Quaresma jt.) Enne tänast finaali uskus Portugali liider, et neil õnnestub prantslaste kodus tiitel endale haarata. «Alustasime turniiri pehmelt ning esimeste mängude tulemused ei rahuldanud meid. Kuid finaali jõuavad vaid head meeskonnad ning kogu meie tiim on seda väärt. Kuigi Prantsusmaa on favoriit, usun, et Portugal võidab karika,» rääkis Ronaldo.

Prantsusmaa on seevastu just kodustel turniiridel hiilanud, sest nii 1984. aasta EM kui ka 1996. aasta MM võideti just koduseinte toel. «Poolfinaal oli fantastiline elamus, kuid üks mäng ootab veel ees,» sõnas ründaja Antoine Griezmann, kes lõi 2:0 võidetud poolfinaalis Saksamaa vastu mõlemad väravad ning poetas pärast lõpuminutitel väljavahetamist suurest pingest vabanenuna varumeeste pingil nii mõnegi pisara.

Turniiri saldo juba kuuele tabamusele kasvatanud ning parimale väravakütile antavale Kuldsele Saapale väga lähedal oleval Griezmannil on Ronaldoga klaarida ka omamoodi isiklik arve, sest poolteist kuud tagasi oli prantslane Meistrite liiga finaalis kaotaja Madridi Atletico koosseisus, Ronaldo aga tõstis koos klubikaaslastega Real Madridis karika pea kohale. Seejuures vääratas Griezmann normaalajal penaltil, Ronaldo realiseeris mängujärgses seerias otsustava löögi.
 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles