Tervisega kimpus olev Andi Noot võidutses Tartus

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot Tartu Südajooksu viimastel meetritel.
Andi Noot Tartu Südajooksu viimastel meetritel. Foto: Erakogu

Täna toimus 5 km pikkune Tartu Südalinna jooks, mille võitis meestest Euroopa staadionijooksudelt tagasi Eestisse jõudnud, kuid järjekordse tervisehäda käes vaevlev Andi Noot.

Noot läbis Tartu kesklinnas ja Emajõe äärses pargis kulgenud trassi ajaga 14.44. Ta edestas järgmist lõpetajat Hasso Paapi ligi minutiga. Paap sai lõpuajaks 15.45. Kolmandaks tuli Martin Vilismäe ajaga 16.19. Naistest võitis distantsi Julia Surikova ajaga 17.37. Teise naisena jõudis finišisse Moona Pilli (SK Jooksupartner) 17.44-ga ja kolmandana Laura Maasik (Nõmme KJK) 18.02-ga, vahendab Jooksuportaal.ee.

Andi Noot otsustas Tartus startida, et vahelduseks pikemat otsa proovida ja tunda, kuidas ta magu reageerib. «Täpselt samamoodi tuleb sappi ja sousti söögitorru nagu 1500 m peal. Mao ja söögitrou vahel olev rõngaslihas on lootusetult välja veninud ja magu töötab tagurpidi. Siin ei aita enam ei tablett ega ka söögi muutmine. Pisar tuleb vägisi silma, sest järjekordne suvi on korstnasse minemas haige inimesena,» tunnistas Noot.

Lapsena pidi Noot läbi tegema põlvepõletiku pärast operatsiooni, juba Eesti tasemel jooksjana käis ta pimesoole ja seejärel kurgumandlite lõikusel. «Tunnen ennast nagu hõredaks joodud maksaga joodikuna, siseelundid ei funktsioneeri,» tõdes Noot. Vaatamata terviseprobleemidele läheb ta järgmisel nädalavahetusel Eesti meistrivõistlustele tiitleid kaitsma. Mullu võitis ta nii 800 m kui 1500 m jooksu.

Pärast Eesti meistrivõistlusi võtab ta veel ette kas miili, 2000 m või 3000 m distantsi. «Siis tõmban hooajale kriipsu alla, et võimalikult kiiresti operatsioonile minna ja rõngaslihas ära pingutada. Sügisel üritan viimast korda uuesti proovima hakata. Kuus aastat on kõik operatsioonide ja terviseprobleemide nahka läinud. Kusagilt tuleb hakata mõtlema ka muude asjade peale,» lausus Noot. Ta on ülimalt pettunud, sest saab küll joosta, aga mitte maksimumiga, sest pidur on peal. «Ma ei saa oma võimete kohaselt joosta. Haige inimesena on 1500 meetri aeg 3.41 minu lagi,» lisas Noot.

Võistluste tulemustega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles