Võistlusjärgne karistus lükkas Rosbergi Suurbritannia GP-l kolmandaks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg.
Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Sakslane Nico Rosberg lõpetas Suurbritannia GP küll teisena, kuid tänu talle raadioside teel edastatud juhistele määrasid kohtunikud võistluste järgselt mehele kümnesekundilise karistuse, mis lükkas ta kolmandaks.

Viis ringi enne Suurbritannia GP lõppu teatas Rosberg raadioside teel, et tema käigukastiga on probleemid. Mercedese insener käskis sakslasel otse kuuendalt käigult kaheksandale vahetada. Probleemse ringil kaotas Rosberg võistluse liidrile Lewis Hamiltonile kolm sekundit.

«Tegemist oli väga kriitilise hetkega, sest olin seitsmenda käigu peal kinni ning olin rajale seisma jäämas,» rääkis Rosberg. Kuna raadioside teel sõitjate abistamine on reeglite järgi keelatud, võeti Rosberg ja Mercedes võistlusjärgselt uurimise alla.

Kohtunikud otsustasidki, et kuna Mercedes rikkus raadioside reegleid, lisatakse Rosbergi ajale kümme lisasekundit. Kuna finišis edestas Rosberg kolmandana lõpetanud Max Verstappenit (Red Bull) kõigest 1,3 sekundiga, siis langes sakslane Suurbritannia GP-l kolmandaks.

See tähendab, et MM-sarjas vähenes Rosbergi edu Hamiltoni ees kõigest ühele punktile. Kohtunike otsuse puhul on tegemist tänavust hooaega silmas pidades olulise pretsedendiga. Pärast Euroopa GP-d arutati tõsiselt selle üle, millisel kujul sõitjate abistamine raadioside teel lubatud on. Kui täna oleks Rosberg karistamata jäetud, oleks tõenäoliselt edaspidi seda reeglit kartmatult rikutud. Nüüd anti meeskondadele selge signaal, et kohtunikud võtavad antud reeglit tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles