EMi parim noormängija on Renato Sanches

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18-aastane Renato Sanches.
18-aastane Renato Sanches. Foto: SCANPIX

Jalgpalli EMil meistriks kroonitud 18-aastane portugallane Renato Sanches valiti prantslase Kingsley Comani ja teise portugallase Raphael Guerreiro ees lõppenud finaalturniiri parimaks noormängijaks.

Auhinnale kvalifitseerusid kõik 1. jaanuaril 1994 (või hiljem) sündinud jalgpallurid, kelle valisid välja UEFA (Euroopa Jalgpalliliit) tehnilised vaatlejad, kelle žüriisse kuulus näiteks ka Sir Alex Ferguson.

Karjääri seni Lissaboni Benficas veetnud Sanches sõlmis mais 35 miljoni eurose lepingu Saksamaa gigandi Bayern Müncheniga, alustades profikarjääri Benfica duubelmeeskonna eest. Portugali koondise eest tegi ta debüüdi 2016. aasta 25. märtsil.

Auhinna kättesaamisel edestas ta Prantsusmaa ääremängijat Kingsley Comani, kes mängib klubijalgpalli samuti Bayerni eest ning Portugali koondislasest meeskonnakaaslast Raphael Guerreirot. Viimane sündis Pariisis ning läheb tuleval hooajal arvatavalt Saksamaa Bundesligas vähemalt Comaniga küll vastamisi, sest sõlmis lepingu uue leivaisa Borussia Dortmundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles