Meico Vettik võitis motokrossi EM-etapi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jörgen-Matthias Talviku (799) ja Meico Vettik (651).
Jörgen-Matthias Talviku (799) ja Meico Vettik (651). Foto: Erakogu

Meico Vettik võitis eile Lätis Stelpes toimunud kirderegiooni motokrossi Euroopa meistrivõistluste etapi klassis EMX85.

Vabatreeningut ja eelkvalifikatsiooni alustas parima ajaga Jörgen-Matthias Talviku, kes võitis esimese etapi Poolas ja oli teisel etapil kolmas. Vettik oli nendes sõitudes Stelpes teine. Ka kvalifikatsioonis sai Talviku parima stardi, kuid kolmandal ringil Vettik möödus ning kindlustas endale finaalideks parima stardikoha. Esimese sõidu start oli Talvikul taas parem, kuid ta kukkus nii õnnetult, et enne kui lipukohtunik jõudis järgnevate sõitjate hoiatuseks kollast lippu tõsta, hüppas Vettik talle peale ja kokkupõrke tagajärjel murdis Talviku jalaluu. Vettik võitis mõlemad sõidud ja ka etapi. Talle järgnesid Maksim Kraev (Venemaa) ja Kristians Freimanis (Läti). Romeo Karu oli Stelpe etapil 12., Kevin Sleng 16., Juri Vinogradov 21. ja Mikk Martin Lõhmus 22. positsioonil. Esimeses võistlussõidus kukkus ka Martin Michelis, kes kvalifikatsioonis sai hea stardi ja sõitis seitsmendal kohal, kuid enne viimast ringi purunes tal esiamort ja nii tuli leppida 11. kohaga. Amordid said küll korda, kuid võistlussõidus tuli kukkumise tagajärel pea-ja alaseljapõrutus.

Klassis EMX65 tegi laupäeval kvalifikatsioonis 11. koha saanud Joosep Pärn endalegi üllatuseks pühapäevahommikuses vabatreeningus eelmisest päevast kuus sekundit parema ringiaja. Esimeses sõidus sai ta väga hea stardi ja lõpetas kuuendana. Teises sõidus start nii hea ei olnud, kuid kuna üks esimestest sõitjatest sai karistuse ja langes kohtades tahapoole, oli teise sõidu tulemus kaheksas ja kokkuvõttes seitsmes koht. Mikk Kallion oli kokkuvõttes 12., Richard Paat 14., Romeo Pikand 15., Hugo Nork 18., Cris Robin Laul 22. ja Mark Peterson 27. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles