Dan Martin: ma pole Touri soosik

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dan Martin Touril.
Dan Martin Touril. Foto: SCANPIX

Iiri jalgrattur Dan Martin (Etixx-Quickstep) üritas Tour de France’i eilsel 9. etapil mitu korda saada lõputõusul üldiidril Chris Froome’il (Sky) ja Nairo Quintanal (Movistar) eest ära ning suutis lõpuks neid ka kahe sekundiga edestada. Tänu agressiivsele sõidulõpule kerkis Martin üldarvestuses kolmandaks, kaotades Froome’ile 19 sekundiga ja Adam Yates’ile (Orica-BikeExchange) 16 sekundiga.  

Hoolimata eilsest rünnakuüritusest mängis Martin maha oma võimalused velotuuril figureerida. Tõsi, ta pole kunagi tulnud suurtuuril esiviisikusse ning Tour de France’i viimane nädal sõidetakse Alpides, kuid praegune tuur on vaieldamatult tema parim algus Prantsusmaa velotuuril läbi aegade. «Ma ei tunne end soosikurollis. Chris (Froome – toim) ja Nairo (Quintana – toim) on favoriidid võidule, kuid ma tahtsin võrrelda end nendega, mistõttu üritasin mitu korda eest ära sõita. Viimasel kilomeetril oli vastutuul, mis rikkus mu ürituse ära,» kommenteeris Matin pärast eilset etappi.

29-aastane iirlane võttis viimaks eilse etapi kokku. «Kokkuvõtteks, ma ei saa öelda, et ilm mõjutas mu sõitu (Touril sadas kõvasti vihma – toim), mistõttu võis telekast jälgides olukord hullem tunduda. Ma olen üldarvestuses kolmas, kuid ma tahan siiski võtta päev-päevalt ning püüda etapivõitu. Meeskond tuletas mulle meelde, kuidas nautida sõitu ja ma soovin neid toetuse eest tänada. Mu loomuses on sõita agressiivselt, isegi kui ma jään parimatest maha,» sõnas ta.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles