Tudengite MMile tulevad Kontinentaalkarikasarja võitjad

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontinentaalkarikasarja võitnud Austria nelik.
Kontinentaalkarikasarja võitnud Austria nelik. Foto: Eesti Võrkpalliliidu kodulehekülg

Ülehomme Pärnu rannas startival üliõpilaste maailmameistrivõistlustel osaleb ka Austria paar, kes võitis jaanipäeval Norras toimunud Kontinentaalkarikasarja finaalvõistluse.

Thomas Kunert ja Christoph Dressler olid pool edukast Austria kvartetist, kes tagasid riigile Rio de Janeiro olümpiapileti. Lisaks neile esindasid Austriat ka Alexander Huber ja Robin Seidl. Stavangeris toimunud võistlusel triumfeerimise kõrval on Kunert/Dressleril ette näidata väga korralikud tulemused ka selle hooaja MK-sarjast, kus nad on jõudnud kolmel korral esikümnesse.

Sama võimas saavutuste rida MK-sarjas kehtib ka kõigi nelja poolaka kohta, kes Pärnus meesteturniiril võistlustulle asuvad. Michał Bryl ja Kacper Kujawiak olid nii Antalyas, Xiamenis kui ka Dohas viiendad. Maciej Kosiak ja Maciej Rudol tegid sama Kishi saarel ning pälvisid Xiamenis ja Cincinnatis üheksanda koha. MK-sarjas on tänavu esikümnesse jõudnud ka sakslane Tim Holler, kes jäi samuti USA-s üheksandat kohta jagama.

Lisaks õnnestub mõnel Eesti paaril ehk revanšeerida Kontinentaalkarikasarja kaotus hispaanlastele  Francisco Tomásele ja César Menéndez Ortegole, kes alistasid Stavangeris Kristo Kollo ja Karl Jaani ning said turniiril lõpuks neljanda koha.

Naiste seas jäid Hispaania paar Angela Herrero Lobato/Paula Gutierrez Soria ja prantslannad Aline Chamereau/Ophélie Lusson samal võistlusel jagama viiendat kohta. Valgevenelanna Viktoria Siakretjeva võitis tänavu Antalyas toimunud U20 EM-il pronksmedali koos Viktoria Šalajevskajaga, Luzerni U21 MM-il olid nad üheksandad. Pärnus mängib ta koos Valeria Babenkaga. Tšehhitar Eliška Gálová sai eelmisel aastal Euroopa mängudel viienda koha, kus tema paariliseks oli Karloina Rehackova, Pärnus mängib ta koos Nicole Dostálovága.

Eesti paare on MM-il kuus. Meesteturniiril saavad kõrgeima asetuse tänavu samuti MK-sarja karussellil tiirelnud Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak, ülejäänud duod on Dmitri Korotkov/Siim Ennemuist ja Stefan Kaibald/Markus Uuskari. Naiste seas on kõrgeim paigutus Heleene Hollasel ja Liisa Soometsal, kes on tänavu võistelnud nii U21 MM-il kui ka U20 EM-il. Lisaks neile on võistlustules tänane sünnipäevalaps Julija Mõnnakmäe/Kristi Nõlvak ja Anett Hollas/Juudit Kure-Pohhomov.

Kokku osaleb MM-il 23 riigi 128 sportlast, kes loositakse alagruppidesse homme, 12. juuli pärastlõunal. Võistlused algavad kolmapäeval, 13. juuli hommikul. Piduliku avalöögi saab MM homme, kui kell 20:00 toimub Pärnu rannas MM-i avatseremoonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles