Olümpiale pääsenud Venemaa kaugushüppaja: ma ei ole reetur (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darja Klišina
Darja Klišina Foto: Maksim Bogodvid/Sputnik

Ainsana Venemaa kergejõustiklastest Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) poolt Rio olümpiale lubatud kaugushüppaja Darja Klišina loodab, et tema rahvuskaaslased saavad Spordi Arbitraažikohtu (CAS) kaudu siiski loa koos temaga olümpial osaleda.

IAAF rahuldas ainsana Klišina taotluse olümpial osalemiseks, kuna tema treenib erinevalt teistest venelastest USA pinnal. Kuigi kaugushüppaja on olümpial osalemise loa üle õnnelik, sattus ta sotsiaalmeedias sõimu alla. Nimelt peetkase teda reeturiks.

«Tahan rõhutada seda, et hakkasin USA juhendajaga treenima juba kuid enne antud situatsiooni. Olen seal juba kolm aastat olnud ning see on ebaõiglane, et mind reeturiks nimetatakse,» rääkis Klišina Venemaa Kergejõustikuliidu kodulehel antud intervjuus.

«Ma loodan ja ootan seda, et ma ei peaks olümpiale üksinda minema. Usun, et CAS teeb Venemaa jaoks positiivse otsuse ning vähemalt suur osa riigi kergejõustiklastest pääseb mängudele,» jätkas kaugushüppaja. CASi poole on pöördunud 68 Venemaa sportlast. Otsus Venemaa sportlaste kohta peaks CASi poolt tulema 21. juulil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles