Hohlov-Simson: meeskonnas kääris kaua, kaotus Pärnule oli viimane piisk

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Levadia - HB Torshavn.
FC Levadia - HB Torshavn. Foto: Tairo Lutter

Levadia jalgpalliklubi tegevjuhi Sergei Hohlov-Simsoni sõnul lõpetati tööleping peatreeneri Sergei Ratnikoviga vastastikusel kokkuleppel. Otsus sündis viimase kuu aja põhjal ning viimaseks piisaks sai eilne 0:1 kaotus Pärnu Linnameeskonnale, mille tõttu Levadia pidi ühtlasi loovutama tabeli liidrikoha.

«Istusime eile pärast mängu rahulikult maha ja langetasime sellise otsuse. Aga see oli juba viimase kuu aja teema – oli näha, et meeskonnas polnud õiget koostööd ega kooskõla, asi kääris» sõnas Hohlov-Simson Postimehele. «Treeneri põhiline ülesanne on ju viia oma mõtted mängijateni, aga oli näha, et see ei toiminud. Tee seda sõnade või kas või käte-jalgadega, ükskõik kuidas, aga kuna seda polnud, siis pidimegi maha istuma ja selle otsuse tegema.»

Uueks juhendajaks valiti Igor Prins, kes oli Levadias aastatel 2003-08 abitreener ning seejärel kolmel hooajal peatreener. 2008. ja 2009. aastal viis ta Levadia Eesti meistriks. Prinsi palkamine oli Hohlov-Simsoni sõnul lihtne otsus, sest juba neljapäeval ootab Levadiat ees Euroopa Liiga teise kvalifikatsiooniringi kohtumine Praha Slaviaga. «Igoril on olemas eurosarja kogemus, ta tunneb meeskonda, tunneb mängijaid. Katsetamiseks ju aega pole,» sõnas Hohlov-Simson.

Prins pidi otsuse langetama kiirelt, sest Levadiasse naasmine tähendab, et tal tuleb jätta senine ameti Läänemaa U17-koondise juhendajana. «Ega palju aega polnud, saatuslikuks sai ju eilne mäng,» ütles Prins Postimehele. «Pidin esmalt tööandja ehk jalgpalliliiduga sotid selgeks tegema, olen siiski seni kolm korda nädalas Haapsalus käinud ja poiste treeningprotsessis pidevalt sees olnud. Aga nad andsid loa ja otsivad sinna nüüd uut treenerit.»

Eesootavale tööle polegi Prinsil neljapäevase mängu tõttu palju aega mõelda. «Täna oli poistel taastav treening, homme saan nendega esimest korda kokku, kolmapäeval teine treening ja siis ongi juba mäng. Praegu ei saa ma veel seega meeskonna seisu hinnata, aga ei usu, et mul oleks sinna raske minna. Mehed on ju professionaalid ja ega seal midagi keerulist ei saa olla, paneme igapäevase treeningprotsessi käima ja nii ta läheb,» sõnas Prins.

Hohlov-Simson kinnitas, et Levadiast lahkub ka Sergei Ratnikovi poeg, poolkaitsja Daniil Ratnikov. «Leping oli meil algusest peale selline, et kui nad tulid koos, siis ka lahkuvad koos.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles