Red Bulli boss: raadioside reeglid on totrad

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Horner
Christian Horner Foto: Andrew Boyers/REUTERS

Eile lõppenud Suurbritannia GP tekitas taas terava arutelu raadioside reeglite üle. Nimelt kaotas Mercedese piloot Nico Rosberg raadioside kaudu keelatud informatsiooni saamise eest oma teise koha. Red Bulli boss Christian Horner sõnas, et need reeglid on totrad.

«See reegel ei ole loogiline, kuid reeglid on reeglid. Kogu hooaega silmas pidades oleks Mercedesele karistuse määramine loogiline. See tähendaks, et ülejäänud hooajal hakatakse juba rohkemalt karistusi määrama,» rääkis Horner eile enne Rosbergile määratud karistuse avaldamist.

«Aga üldiselt on reegel totter. Autod on tehniliselt keerulised ning võite aru saada, miks Mercedes tahab oma sõitjaid võidusõidu ajal juhendada,» jätkas Horner. Williamsi tehniline direktor Pat Symonds on arvamusel, et vormel-1 on meeskonna sport ning seega peaks raadioside teel antavad juhised lubatud olema.

«Mulle see ei meeldi. Tegemist on meeskonna spordiga ning me peaksime töötama koos. Tegelikult on need FIA-poolsed tehnilised direktiivid mitte reeglid,» rääkis Symonds. Mercedese boss Toto Wolff on hinnangul, et FIA peab oma seisukohta antud küsimuses muutma.

«See reegel vajab muudatust. Me peame täpsemalt aru saama, mis on lubatud ning mis ei ole. Kui raadioside teel midagi öelda ei või, siis viskame selle üldse autost välja,» rääkis Wolff. Mercedesel on pärast eilset otsust 96 tundi aega, et karistus edasi kaevata.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles