Portugali koondise füsioterapeudi eestlannast elukaaslane: kogu riik elab ja hingab jalgpalli (6)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerda Rumvolt 30. juunil Marseille'is Potugali ja Poola mängul.
Gerda Rumvolt 30. juunil Marseille'is Potugali ja Poola mängul. Foto: Erakogu

Portugali jalgpallikoondis jõudis pühapäeval oma suurima saavutuseni, kui triumfeeris EMi finaalturniiril. Euroopa meistrite füsioterapeudi João Coito eestlannast elukaaslane Gerda Rumvolt tunnistas eile, et portugallaste jaoks võiks veel võimsam sündmus olla vaid MM-tiitli võitmine.

«Kõik on õnnelikud ja lipud lehvivad. Tänavatel on kümned tuhanded inimesed. Täna (eile) on omavahel sõbrad ka need portugallased, kes igapäevaselt on vaenlased,» kirjeldas Lissabonis elav ja samuti füsioterapeudina töötav Rumvolt ülevaid meeleolusid.

Eile sammud taas tööpostile seadma pidanud eestlanna tunnistas, et turniiri käigus sai mängudele kaasa elatud ka suurtel ühisvaatamisel, kuid otsustavat matši jälgis ta lähedastega koos. «Finaali vaatasin ämma ja äia seltsis, oli selline intiimsem vaatamine,» tunnistas ta. «Linnapildis jäi aga mängu ajaks elu totaalselt seisma. Pärast finaali oli inimestel ühisvaatamistelt ikka keeruline koju saada, sest korraga olid tänavatele tulnud tohutud inimmassid. Öösel oli olukord täpselt samasugune nagu kõige hullematel tipptundidel.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles