Keskmäestik ja tehnilised rajad käisid Eesti noortele üle jõu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Ollin
Heino Ollin Foto: Remy Steinegger

Orienteerumise juunioride MMil Šveitsis joosti teisel võistluspäeval tavarada. Tehniliselt väga keeruline maastik paiknes Engadini oru nõlvadel 2000 m kõrgusel üle merepinna, kuhu rajameister oli planeerinud tõsiste teevalikuülesannetega rajad. 

Noormeeste 8,8 km pikkusel ja 450 tõusumeetriga rajal oli täpselt sama esikolmik, mis eelmisel päeval sprindis – esimene oli Joey Hadorn, teine Thomas Curiger (mõlemad Šveits) ning kolmas Isac von Krusenstierna (Rootsi). Eestlastest tegi vähim vigu Heino Ollin, kes lõpetas 170 võistleja seas 38. kohal, kaotades võitjale 12 minutit ja 51 sekundit.

Debütant Lauri Pähn lõpetas 98. kohaga, kaotust võitjale 23.52. Janek Piirisild läbis raja ligikaudu 115.-120.  koha graafikus, kuid tema tulemus tühistati, kuna tal oli rajale minnes kogemata käele ununenud gps-seadmega kell, mis on reeglitega keelatud.

Neidude seas tegi ootamatult suure vea üks suurfavoriite, eilse sprindi võitja, šveitslanna Simona Aebersold, kes liidripositsioonil olles jooksis ühest kontrollpunktist mööda, kuna luges kaardilt juba järgmist etappi. Viga märkas ta alles mitme minuti möödumisel ja sunnitud tagasipöördumine kukutas ta lõpptulemusena alles 12. kohale.

Võidurõõmu maitses 6,5 km pikkusel ja 310 tõusumeetriga rajal hoopis meie põhjanaaber Anna Haataja. Selleski klassis sai Šveits kaks medalit, hõbeda teenis Valerie Aebischer ja pronksi Sofie Bachmann.

Eesti koondise liider Marianne Haug jooksis esimesest kontrollpunktist paarikümne meetri kauguselt mööda ise seda märkamata ning kaotas kümmekonnaks minutiks kontrolli olukorra üle. Suur viga raja alguses põhjustas meeleolu languse ja vigu teistelgi etappidel, samuti hakkas jooksu segama ninaverejooks, mis ei tahtnud peatuda.

Sellises olukorras oli targem hoida jõudu kahe päeva pärast toimuvateks lühiraja eeljooksudeks. Väga harjumatul maastikul tegid vigu tegid ka teised eesti neiud ning lõpuprotokollis fikseeriti neile 147 osaleja seas järgmised kohad: 112. Emily Raudkepp, 115. Marianne Haug, 120. MarieTammemäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles