Isinbajeva IAAFi otsusest: see haiseb ja ei tähenda midagi

Ats Kuldkepp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva Foto: SCANPIX

Venemaa teivashüppestaar Jelena Isinbajeva kritiseeris teravalt rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) otsust lubada Rio olümpiamängudele vaid kaks Vene sportlast. Rohelise tule said kaugushüppaja Darja Klišina ja erandina ka venelaste dopinguprobleemidele tähelepanu juhtinud keskmaajooksja Julia Stepanova, kes on keelatud ainete tarvitamist tunnistanud.
 

Kuigi IAAF keelas esialgu kõikide Venemaa sportlaste osalemise Rio olümpial, jäeti koostöös rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) ja rahvusvahelise spordiarbitraažiga (CAS) tagauks lahti nendele sportlastele, kes suudavad oma dopingupuhtust tõestada. Vastava taotluse  esitas IAAFile lisaks Klišinale veel 67 Vene sportlast, sealhulgas Isinbajeva, ent neid ei rahuldatud.

«Palun ärge pange tähele IAAFi avaldust, et meie kergejõustiklasi ei lubata olümpiale. IAAFi avaldus haiseb ja see ei tähenda absoluutselt mitte midagi. Ootame hoopis spordiarbitraaži otsust, mis peaks tulema 21. juulil ja see on kõige tähtsam. Kui CAS võtab keelu maha, siis ei tähenda IAAFi otsused enam midagi,» rääkis Isinbajeva uudisteagentuurile TASS.

IAAF rahuldas ainsana Klišina taotluse olümpial osalemiseks, kuna tema treenib erinevalt teistest venelastest USA pinnal. Kuigi kaugushüppaja on olümpial osalemise loa üle õnnelik, sattus ta sotsiaalmeedias sõimu alla, sest teda peetakse reeturiks.

«Tahan rõhutada seda, et hakkasin USA juhendajaga treenima juba kuu aega enne dopinguskandaali algust. Olen seal juba kolm aastat olnud ning see on ebaõiglane, et mind reeturiks nimetatakse,» rääkis Klišina eile Venemaa Kergejõustikuliidu kodulehel antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles