Käsipalli MMil võimutsevad Euroopa meeskonnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa koondislane Luc Abalo (viskel).
Prantsusmaa koondislane Luc Abalo (viskel). Foto: SCANPIX

Rootsis jätkuval käsipalli MMil sai neljapäeval ühele poole alagrupiturniir. Ükski favoriit avaringis ei vääratanud ja tosinast vahegrupiturniiri kohast 11 täitsid Euroopa meeskonnad.

A-alagrupis pidasid viimases voorus põnevusmängu maha tiitlikaitsja Prantsusmaa ja Hispaania. Poolaja viie väravaga võitnud prantslased lasid kohtumise lõpus vastased järele ja kohtumine lõppes 28:28.

Alagrupi võitis tänu paremale väravate vahele Prantsusmaa. Kolmandana läks grupist edasi Saksamaa.

B-alagrupi lõpetas täiseduga Island, kes viimases voorus sai 29:22 jagu põlisest rivaalist Norrast. Teisena läks grupist edasi Eestiga samasse EM-valikgruppi kuuluv Ungari ja kolmandana Norra.

C-alagrupis ei loovutanud punkte eelmise MMi neljas meeskond Taani. Viimases alagrupivoorus alistasid taanlased grupi esikoha otsustanud mängus möödunud MMi finalisti Horvaatia 34:29. Kasper Söndergaard viskas taanlaste kasuks kümme väravat. Kolmandana edenes tosina parema sekka Serbia, kes viigistas viimases voorus Rumeeniaga.

Ainus väljaspoolt Euroopat pärit koondis, kes 12 parema sekka edenes, oli D-grupis kolmanda koha saanud Argentina. Alagrupi võitis korraldajamaa Rootsi Poola ees. Viimases voorus võitis Rootsi just Poolat 24:21.

Kõikide mängude videokokkuvõtteid saate vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles