Portugali võidule elas Eestis kaasa üle 300 000 inimese

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastne Euroopa meister Portugal.
Vastne Euroopa meister Portugal. Foto: SCANPIX

Pühapäeval lõppenud Euroopa jalgpallimeistrivõistluste finaalturniiri vaatas ERRi kanalite vahendusel Eestis rohkem inimesi kui kaks aastat tagasi toimunud maailmameistrivõistluste finaalturniiri. Samuti oli tänavusel Prantsusmaa - Portugali EM finaalil rohkem vaatajaid võrreldes 2014. aastal toimunud Saksamaa - Argentiina MM-finaaliga. 

TNS Emori Teleauditooriumi uuringu andmetel vaatas ETV ja ETV+ vahendusel jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalmängu vähemalt veerand tundi järjest 303 000 inimest, kellele lisanduvad paarkümmend tuhat vaatajat veebis ERRi spordiportaali vahendusel ning ligikaudu tuhat inimest, kes jälgisid finaalmängu ülekannet nutiseadmest. Kaks aastat tagasi oli MMi finaalmängul ETV-s kokku 292 000 vaatajat.

Televiisori vahendusel vaatas jalgpalli EMi finaalturniiri tänavu ERRi telekanalitel kokku 710 000 vaatajat ehk 58,7% kogu Eesti teleauditooriumist (katvus 15 järjestikust minutit ja rohkem). 2014. aastal oli sama näitaja 682 000 inimest. Eelmisel EM finaalturniiril 2012. aastal 738 000 inimest.

ERRi sporditoimetuse juhi Rivo Saarna sõnul on võrreldes 2012. aastaga kasvanud nende vaatajate hulk, kes elasid finaalturniirile kaasa arvuti või nutiseadme vahendusel. «Nelja aastaga on Eesti televaatajate hulk (kõik Eesti elanikud alates 4. eluaastast) vähenenud 100 000 vaataja võrra 1,2 miljoni inimeseni. Samuti oli kahe aasta tagusel MMil rohkem mänge. Seda arvesse võttes on põhjust tänavuse jalgpalli suurturniiri vaatajanumbritega rahul olla,» ütles Saarna.

Saarna sõnul vaatas poolfinaale tänavu koguni 25% rohkem vaatajaid kui kaks aastat tagasi. «Neis numbrites ei kajastu otseülekandeid avalikes kohtades, veebis ja telefonis jälginud vaatajad, keda tänavu oli samuti rohkem kui varasemate turniiride jooksul,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles