Nädalavahetusel selguvad Elvas Põhjamaade meistrid avaveeujumises

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avaveeujumine
Avaveeujumine Foto: Eesti Ujumisliidu pressiteenistus

16.-17. juulini toimuvad Elvas Põhjamaade- ja Eesti meistrivõistlused avaveeujumises. Verevi järves võetakse mõõtu nii 3, 5 kui ka 10 kilomeetrisel distantsil.

Korraldustiimi liikme Bruno Nopponeni sõnul on Põhjamaade avaveeujumise meistrivõistluste korraldamisõigus Lõuna-Eestile heaks väljakutseks. «Eesti ujumise jaoks on sellise ürituse korraldamine väga oluline,» lausus Nopponen. «Suuri tiitlivõistlusi Eestis varem korraldatud ei ole ja avaveeujumisega on hea ots lahti teha,» lisas ta. «Sobilikke veekogusid meil Eestis jagub ja avaveeujumises tiitlivõistluse korraldamine on kindlasti teerajajaks järgmiste suurvõistluste korraldamiseks.»

Viie kilomeetrisel distantsil startiva Martin Liivamägi sõnul on avaveeujumine põnev, sest rolli mängib taktika ja tark ujumine. «Alati ei pruugi võita kõige kiirem ujuja,» ütles Liivamägi. «Avaveeujumine on basseini võistlusest erineva iseloomuga. Võidab see, kellel on parim taktika ja hea suunatunnetus,» lisas ta.

Liivamägi sõnul on avaveeujumine basseinis ujumisele mõnusaks vahelduseks.«Minu viimasest avaveeujumise võistlusest on päris mitu aastat möödas,» lausus Liivamägi. «Noorena oli suvel rohkem aega ja siis sai ikka avaveeujumise võistlustest tihedamalt osa võetud.» Elvas peetavat võistlust proovib ta aga eelkõige täiel rinnal nautida. «Eesmärgiks olen seadnud võistlust nautida ja noortega võimalikult kaua samas tempos püsida,» ütles ta.

Samal distantsil on startimas ka Kätlin Sepp, kelle sõnul proovib ta suvel vähemalt paaril avaveeujumise võistlusel osaleda. «Basseinis edasi-tagasi ujumine muutub mingil hetkel ühekülgseks ja avaveeujumine on hea võimalus, kuidas igapäevasest rutiinist pääseda,» lausus Sepp. «Kuna tegemist on Põhjamaade meistrivõistlustega, siis on stardis ka välismaalased ja see teeb võistluse kindlasti põnevamaks.»

Algselt Anne kanalis planeeritud võistlus viidi halva vee kvaliteedi tõttu üle Elvasse. «Anne kanalis on sooleenterokokkide hulk üle normi,» lausus võistluse peakorraldaja Kristiina Arusoo. «Sportlaste ohutus on meile aga kõige tähtsam ja nii otsustasime võistluse pidada Verevi järves,» lisas ta. Arusoo sõnul otsiti asenduspaigaks eelkõige veekogu, mis on Tartule lähedal. «Kuna ujujad peatuvad enamasti Tartus, siis oli lähedus üheks märksõnaks, et sportlastel oleks võimalikult mugav sinna liikuda,» lausus Arusoo. «Lisaks on Verevi järves ka varasemalt avaveeujumise võistlusi korraldatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles