Tippude vajadused kaetud, mõni koht veel juurde

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti olümpiakoondislased kandmas ametlikke OM-rõivaid.
Eesti olümpiakoondislased kandmas ametlikke OM-rõivaid. Foto: Eero Vabamägi

Esmased kartused ei osutunud tõeks ning Eesti saab Rio de Janeiro olümpiamängudele saata küllaltki soliidse koondise. Viimaste olümpiamängudega on järjepanu karmimaks muutunud suurele spordipeole pääsemise tingimused ning nii oli neli aastat tagasi Londonis stardis vaid 32 eestlast. Kui rekordilised 47 atleeti osales 2008. aastal Pekingi OMil, siis eile kinnitas Eesti Olümpiakomitee (EOK) 46 liikmelise Rio koondise ning sinna võib tulla esmaspäeval veel lisagi. 

Rio OM-koondise poole vaadates tõdes EOK spordidirektor Martti Raju, et medalimõtetega Brasiiliasse lendavad Eesti sportlased saavad endaga kaasa võtta täpselt soovitud arvu taustajõude. Kui eile kinnitati 46-liikmeline koondis, mille seas on kaks varuvõistlejat (vehkleja Kristina Kuusk ja sõudja Sten-Erik Anderson), siis tugipersonali suuruseks on 44 inimest.

«Medalilootustega on kõik korras. Nemad saavad kaasa võtta kõik soovitud abimehed,» tunnistas Raju, kes leidis, et sel korral saavad eestlased välja panna küllaltki soliidse koondise. «Osavõtunormid on aetud väga kõrgeks ja see tagab, et koondise keskmine tase on samuti väga hea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles