Mitmekordne olümpiavõitja ihus enne Riot hammast (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah.
Mo Farah. Foto: SCANPIX

Suurbritanna kesk- ja pikamaajooksja Mo Farah tõstis esile oma kiirust enne olümpiat, kui ta lõpetas eile Monaco Teemantliiga etapil 1500 meetri jooksi viienda kohaga.

Somaalia päritolu sportlane jõudis finišisse ajaga 3.31,74. Ühtlasi oli see võistlus tema jaoks eelviimane enne Rio olümpiamänge. Joostud tulemus oli lähedane Briti rekordile (3.28,81 – toim), mille suutis Farah joosta samal võistlusel kolm aastat tagasi.

33-aastane mitmekordne olümpiavõitja, kes viitas selle esitusega oma heale ettevalmistusele olümpiaks, suutis edestada ka maailmameistrit Asbel Kipropi (Keenia), kes jäi kuuendaks ajaga 3.32,03. Kiireim oli keenialane Ronald Kwemoi, kelle võiduajaks märgiti 3.30,49 minutit. Esimesed 800 meetrit joosti seejuures alla 1.50, kuid teisel poolel tempo langes.

Farahi viimane jooks enne Brasiilias toimuvaid olümpiamänge leiab aset 23. juulil Londoni Teemantliiga osavõistlusel, kus ta läheb starti oma põhialal (5000 meetrit - toim). «Ma olen väga positiivselt meelestatud. Olenemata sellest, et mu põhidistantsideks on 5000 ja 10 000 meetrit, suutsin ma joosta 3.31, mis on hea,» sõnas Farah võistlusjärgselt.   

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles