Norra võistlusel märatsenud rallikrossitäht peksis puruks ka eestlaste auto

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liam Doran.
Liam Doran. Foto: Facebook / Liam Doran

Norra politsei pidas eelmisel nädalavahetusel autospordivõistlusel Gatebil puhkenud kakluse järel kinni autosporditähe, kelle nime ega rahvust esialgu ei avalikustatud. Nüüdseks on selge, et tegemist oli rallikrossi MM-sarjas sõitva briti Liam Doraniga.

Millest tüli täpselt alguse sai, on segane, kuid väidetavalt tulid turvamehed öises laagris Dorani seltskonnale ütlema, et muusika vaiksemaks keerataks. The Sun kirjutab, et sõnavahetusest arenes välja kähmlus nii turvameeste kui ka kohale saabunud politseinikega, mille tipuks otsustas Doran hakata kõrvalseisnud autode peal hüppama. Teiste seas said kahjustada nii üks Lamborghini kui ka Haapsalus tegutseva Eesti tiimi Meka Workshop võistlusauto BMW.

Viimast kinnitasid oma Instagrami fotole postitatud kommentaarides ka Meka Workshopi liikmed. «Eriline tänu Liam Doranile, kes meie auto peal hüppas ja selle ära lõhkus. Kuidas vanglas oli, mees?» seisis postituses. Hiljem lisatud kommentaarides täpsustasid eestlased ka auto vigastusi: «Kapotis on auk ja see on koledasti mõlkis, VVTi (gaasijaotusmehhanismi - toim) anduri pesa purunes täielikult (aga tänu heale sõbrale sai see asendatud ja terveks tehtud), eesmine toruraam on kõver ja radiaator samuti ning esiklaasis on mõrad. Oleks võinud hullemini minna, aga paraku me täna seetõttu rajale ei saanudki.»

Kuna Norra rahvusringhäälingu (NRK) sõnul vahistati 12 inimese hulgas tol õhtul ka kaks eestlast, küsiti postituse all muuhulgas naljatamisi, kas keegi Meka Workshopi liikmetest tegi seejärel Doranile omakohut, kuid tiimi liikmed kinnitasid, et kogu nende seltskond oli vandaalitsemise ajaks juba magama heitnud.

Samuti algset postitust kommenteerinud Meka Workshopi ridadesse kuuluva Jaanis Koppeli sõnul soovinuks ta järgmisel hommikul Doraniga kohtuda, kuid korraldajad ütlesid, et rallitäht viidi arestimajja. Dorani mehaanikuga sõlmiti seejärel kokkulepe, et eestlased vaatavad oma auto vigastused kodus üle ja seejärel suheldakse kahjude hüvitamise asjus edasi. Küll aga märkis Koppel, et Dorani tiim Monster Energy võinuks vabandama saata kellegi juhtkonnast, mitte vaid mehaaniku.

Kannatada saanud BMW keres peidab end Toyota Supral kasutatav mootor, mille võimsuseks mõõdeti Gatebili eel umbes 460 hobujõudu rattast. Auto ehitamine võttis eestlastel aega terve aasta. 

29-aastane Liam Doran liitus FIA rallikrossi MM-sarjaga 2014. aastal ehk siis, kui sari ametlikult asutati. Toona sai ta kihutada aga vaid kuuel etapil ning oli viiel osavõistlusel võistluskeelu all. Nimelt käitus Doran kodusel Lydden Hilli etapil rajakohtunike suhtes lugupidamatult, kui tema isa võistlusauto sõidu ajal põlema läks. Hooaja kokkuvõttes leppis Doran seetõttu 25. kohaga, mullu sai ta 16. koha.

Tänavu on sõidetud kuus etappi ning Doran lõpetas neist esimese Portugalis 10. ja teise Hockenheimis 5. kohaga. Neljal järgmisel etapil on ta pidanud leppima 17., 19., 17. ja 16. kohaga ning on sarja kokkuvõttes 19. positsioonil. Doran on ka 2011. aasta X-mängude kuldmedalist, kui ta võidutses Los Angeleses peetud võistlusel rallikrossis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles