Hokikaardi eest 400 000 dollarit? Legend Gretzky jätkab rekordite püstitamist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Gretzky
Wayne Gretzky Foto: Smirnov Vladimir/ITAR-TASS

Kanada hokilegend Wayne Gretzky hokikaart on pandud oksjonile ning Goldin Auctions ennustab, et see müüakse maha 400 000 dollari eest. Kaardile on juba praegu tehtud 200 000 dollari suurune pakkumine.

Müüdav 1979-80 hooaja Gretzky uustulnukakaart purustas sellega ka senise kõige kallima hoki kogumiskaardi rekordi -  2011. aastal maksti selle sama kaardi eest natukene üle 94 000 dollari. «See kaart on hokituru lipukandja. Tegemist on kõige väärtuslikuma ja tahetuima kaardiga,» rääkis Goldin Auctionsi president Ken Goldin. Oksjon kestab 4. augustini.

Kogumiskaartide rekordsumma on makstud aga Honus Wangeri pesapallikaardi eest. Ameerika tubakafirma T206 poolt tehtud kaarte valmistati kokku 200. Wangerile aga ei meeldinud tubakafirmat toetada ning ta lasi kaardid ringlusest eemaldada. Kuigi kõnealuse kaardi servad on maha kraabitud, maksis pesapalli klubi Arizona Diamondbacksi omanik Ken Kendricks selle eest 2007. aastal 2,8 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles