Lukjanuk: meil oli lihtsalt ebaõnne

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuk (Venemaa, Ford Fiesta R5) Rally Estonia testikatsel.
Aleksei Lukjanuk (Venemaa, Ford Fiesta R5) Rally Estonia testikatsel. Foto: Timo Anis

Venelane Aleksei Lukjanuk (Ford Fiesta R5) ei suutnud vastukaaluks mullusele võidule murda täna Lõuna-Eestis lõppenud autoralli Euroopa meistrivõistluste etapi Rally Estonia kõrgeimale poodiumiastmele, kui ta ralli eelviimasel katsel oma masinal ratta kaotas.

Kogu rallit kindlalt juhtinud Lukjanuk kaotas 15. kiiruskatsel pärast trampliinilt maandumist oma auto üle kontrolli, sõitis vastu puud ning kaotas seejärel juhipoolse vasaku ratta. Seega rikkus dramaatiline seik venelase jaoks kogu ralli, mille võit tundus olevat niivõrd lähedal.

«Seekord läks nii. Roolivõimendi ei pidanud maandumisele vastu ja me kaotasime auto üle kontrolli,» rääkis Lukjanuk. «Kokkuvõttes oli meil lihtsalt ebaõnne. Me sõitsime heas tempos ning ei surunud väga. Üldplaanis olen oma rütmiga rahul,» kommenteeris venelane möödunud rallit.

Kokkuvõttes võitis Lukjanuki asemel tänavuse Rally Estonia lätlane Ralf Sirmacis (Škoda Fabia R5), teiseks tuli ERC-sarja üldliider poolakas Kajetan Kajetanowicz (Ford Fiesta R5) ning poodiumi viimasele astmele tõusis identselt eelmise aastaga seal figureerinud eestlane Rainer Aus (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Kokkuvõttes kogunes Rally Estonia 16-st kiiruskatsest enim katsevõite Aleksei Lukjanukile (9), viiel suutis kiireim olla Ralfs Sirmacis ning ühel Raul Jeets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles