Korjus säilitas tänu konkurendi karistusele sarja üldesikoha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Renault Sport / Facebook

Renault Sport Trophy sarjas kihutav Kevin Korjus sai Austrias Red Bull Ringil peetud hooaja kolmandal etapil kestvussõidus koos rootslase Frederik Blomstedtiga neljanda koha ning PRO-klassi sõidus kuuenda koha. Oma klassi kokkuvõttes jätkab Korjus liidrina, ent vahe jälitajatega kahanes napiks.

Laupäeval peetud kestvussõidus kogusid vastavalt sarja reeglitele taas punkte ka sõitu esimesena alustanud PRO-klassi sõitjad ning Korjus sai sealt kirja viienda koha punktid. Blomstedt tõi auto üle lõpujoone neljandana, starditi seitsmendalt kohalt.

Pühapäevases PRO-klassi sõidus lõpetas Korjus seitsmendana, ent pisut pärast ruudulise lipu langemist selgus, et kolmanda koha saanud Bruno Bonifacio auto käigukastis ei vastanud õlikogus reeglitele ning tema tulemus tühistati. Nii sai Korjus kuuenda koha punktid ning säilitas üldarvestuses PRO-klassis kahepunktilise eduga liidrikoha.

PRO-sprindisõitu stardis toimus suur ahelavarii, mille tagajärjel koguni viis autot võistlusest kõrvale jäi. Rajale tuli turvaauto, kokkupõrkest napilt pääsenud Korjus aga oli langenud seitsmendaks. Turvaauto lahkumisel andis taas tunda kehv sirgekiirus ning Kevin pudenes lausa kümnendaks. Finišijoone ületas ta siiski seitsmendana ja Bruno Bonifacio diskvalifitseerimise järel tõusis kuuendaks.

Kevin Korjus: «Austria etapp läks mootori- ja eriti käigukastimurede nahka. Üle-eelmisel aastal ELMS-sarjas olin ma Red Bull ringil väga kiire nii kvalifikatsioonis kui ka võistlusel, aga seekord kaotasin konkurentidel sirgetel lootusetult palju. Kestussõidus hoidsin oma kohta, sest möödumisele polnud isegi mõelda võimalik. Sprindisõidu stardis sai minu auto samuti kõvasti pihta, lausa ime, et ma üldse jätkata sain. Seda kõike arvestades on veel päris hea, et PRO-arvestuse liidrikoht alles jäi.»

Korjus on kogunud kolme etapiga 68 punkti, Austrias võidutsenud Pieter Shothorst on 66 punktiga teine ja soomlane Markus Palttala 63 punktiga kolmas. Kestvussõitude arvestuses on Korjus ja Blomstedt kogunud 55 punkti, mis annab neile 65 punktiga juhtivate Palttala ja Fabian Schilleri järel teise koha. 

Kuuest etapist koosneva sarja neljas etapp sõidetakse 27. ja 28. augustil Prantsusmaal Le Castellet' ringrajal, peale selle on veel kavas etapid Spa ja Estorili ringrajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles