Iljuštšenko lahkus pisarate ja naeratusega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtlik Anna Iljuštšenko pärast oma karjääri viimast hüpet.
Mõtlik Anna Iljuštšenko pärast oma karjääri viimast hüpet. Foto: Tairo Lutter

«Ma ei leia enam jõudu, et järgmisel hooajal sporti teha,» tunnistas pisaratega võidelnud Anna Iljuštšenko pärast üheksanda Eesti meistritiitli võitmist. Nädalavahetusega sai läbi üks suur ajastu Eesti kõrgushüppes. 30-aastase Iljuštšenko silmanurgad olid märjad, kuid suud kaunistas naeratus. Naist ümbritses rahulik aura.

«Mu karjääri jooksul oli palju ilusaid hetki ja usun, et praegu on lõpetamiseks õige aeg.» Sellel aastal tuli ta pärast emaks saamist tippsporti tagasi, et Rio olümpiale pääseda. See jäi siiski vaid unistuseks. «Arvan, et mul jäi lihtsalt aega väheks,» tunnistas ta.

Iljuštšenko sai enda nimele Eesti rekordi, mis on alates 2011. aastast 1.96. Kõige säravamaks mälestuseks peab ta aga hetke, kui ületas tulemusega 1.91 Pekingi olümpiamängude normi. «See on ilmselt kõige soojem hetk… Tegelikult oli neid palju, kuid esimesena meenub tõesti see võistlus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles