Katjuša spordidirektor: Venemaa vastu on käimas poliitiline sõda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Venemaa sportlasi olümpiale ei lubata, jääb Rios võistlemata ka Rein Taaramäe tiimikaaslasel Ilnur Zakarinil (esiplaanil).
Kui Venemaa sportlasi olümpiale ei lubata, jääb Rios võistlemata ka Rein Taaramäe tiimikaaslasel Ilnur Zakarinil (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Kuigi Venemaa sportlasi ähvardab oht täies koosseisus Rio suvemängudelt eemale jääda, siis koos Rein Taaramäega Katjušas sõitev Ilnur Zakarin kinnitas, et tema jätkab ettevalmistust. Samal arvamusel oli ka Venemaa klubi spordidirektor Dmitri Konõšev, vahendab portaal Rattauudised.ee.

«Oleme 100 protsenti kindlad, et tegutseme rattaspordis korrektselt. Pole võimalik läbida rohkem kontrolle kui praegu. Me ei saa enam puhtamad olla,» väitis Konõšev. «Teame, et Venemaa vastu on käimas poliitiline sõda ja meid survestatakse kõikjal. Minul on imelik kuulata juttu demokraatiast inimestelt, kes on koloniseerinud terve maailma. Neil on julgust rääkida demokraatiast, kui miljonid inimesed on surma saanud. See tundub mulle naeruväärne.»

Zakarin on ainus Tour de France’il osalev Venemaa rattur. Konõšev andis aga mõista, et 26-aastase mehe Rio olümpial mitteosalemine pole suur tragöödia.

«Olümpiasõit on eriline, kuid Zakarin saab aru, et on proff ja teenib raha World Touris. Kuldmedali võitmine ei tähenda, et Zakarin automaatselt oma tasemelt sinnamaani küündiks,» arutles Konõšev. «Minu ega Ilnuri jaoks ei muutu elus midagi, kui Riosse minemata jääb. Samas on see suur võistlus neile sportlastele, kes on neli aastat selleks valmistunud. Mul on kahju neist inimestest, kes on olümpia nimel neli aastat oma elust kulutanud ega saa sinna minna hoolimata sellest, et on puhtad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles