Madridi Realis mänginud tippjalgpalluri ülestunnistus: olin alkohoolik

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cicinho (vasakul) Brasiilia koondise maavõistlusmängus Norraga.
Cicinho (vasakul) Brasiilia koondise maavõistlusmängus Norraga. Foto: SCANPIX

Karjääri tippaastatel Madridi Realis ja AS Romas mänginud Brasiilia jalgpallur Cicinho tunnistas, et võitles aastaid alkoholismiga ja oleks seetõttu peaaegu elu kaotanud.

Brasiillane andis kodumaal ESPNile avameelse intervjuu, rääkides elu tagasilöökidest. Viimati mängis 36-aastane paremkaitsja lõppenud hooajal Türgis Sivasspori klubis, kuid kümmekond aastat tagasi kuulus ta Madridi Reali ridadesse ning tuli Roberto Carlose, Iker Casillase, Fabio Cannavaro, Sergio Ramose, Rauli, Ronaldo, Robinho, Guti, Ruud van Nistelrooy, David Beckhami ja teiste supertähtede kõrval Hispaania meistriks.

2005. aastal São Paulost Reali siirdunud Cicinho sai 2006. aastal raske põlvevigastuse, mis ta pooleks aastaks väljakutelt eemale jättis. Järgmisel hooajal jäi ta Bernd Schüsteri valikus Marcelo ja Sergio Ramose järel kolmandaks meheks ning palus klubilt üleminekut AS Romasse. Sealgi jäi tema mänguaeg lõpuks üsna kasinaks ning laenuperioodid São Paulos ja Villarrealis olid samuti ebaõnnestunud, kuni Cicinho naasis Brasiiliasse Sport Recife ridadesse.

«Ma olen mees, kes ei suuda võtta ühte-kahte napsi. Pean jooma, kuni pikali kukun,» meenutas Cicinho intervjuus alkoholiprobleeme. «Mulle öeldi, et kui samas vaimus jätkan, olen peagi surnud. Ning kord, kui olin ära joonud 18 caipirinhat ja 14 õlut, oli mul kokkupuude Jeesusega.»

2005. aastal Brasiilia koondisega Maailmajagude karikaturniiri võitnud Cicinho kritiseeris muuhulgas ka kaasmaalaste suhtumist, sest Brasiilia koondis langes tänavusel Copa Americal konkurentsist juba alagrupimängude järel. «Praegusel ajal tunnevad kõik huvi vaid endlite tegemise, soengute ja muu sellise vastu. Stiili võib ju olla, aga Brasiilia koondis vajab paremat suhtumist. Mängijad paluvad, et nad ei peaks Copa Americal osalema. See ei tohiks nii olla!» kurjustas Cicinho.

Foto: Andrea D'Errico/lapresse
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles