Sugulased Seim ja Taimsoo – suured spordisõbrad igas mõttes

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudja Kaspar Taimsoo ja tõstja Mart Seim.
Sõudja Kaspar Taimsoo ja tõstja Mart Seim. Foto: Liis Treimann

Augustis peetavate Rio olümpiamängude eel on eestlased saanud üles lugeda umbes kümme potentsiaalset medalilootust. Nendest sportlastest kaks on omavahel aga üsna lähedalt sugulased – tõstja Mart Seim ja sõudja Kaspar Taimsoo.

Omavahelisest sugulussidemest oli varasemalt teadlik Seim, alates eelmisest aastast pole see enam uudis ka Taimsoo jaoks. Kuna tegemist on olümpia-aastaga, siis omavahelisi kokkupuuteid veel väga palju ei ole, kuid siiski võivad mõlemad lõbusalt tõdeda: «Suhtleme ikka tunduvalt rohkem kui aasta aega tagasi.»

Suguluse selgitab täpsemalt lahti Seim. «Mart teab neid asju paremini,» veeretab Taimsoo selgitamise endast kolm ja pool aastat noorema mehe õlgadele. «Tegelikult teab Kaspar kõike sama hästi,» vastab Seim lõbusalt ja seejärel täpsustab: «Minu vanaema ja Kaspari vanaisa olid õde ja vend. Mina kuulsingi sellest esmakordselt enda vanavanematelt.»

Seejärel selgitab ka Taimsoo, miks jõuti lähema suhtluseni alles eelmise aasta lõpus, kui tõstmissangar valiti Eesti parimaks meessportlaseks.

«Minu isa suri, kui ma olin väga noor. Selles mõttes on mul isapoolse suguvõsaga suhtlus põhimõtteliselt null olnud. Ei teagi sealt eriti kedagi. Tuleb andeks anda,» tõdeb seepeale Taimsoo, kuid lisab, et on olulise info vahepealsetel aastatel tegelikult siiski endast mööda lasknud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles