Esimese Mudajooksu võitsid Joosep Tammemäe ja Eleri Hirv

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Mudajooksu trassilt.
Hetk Mudajooksu trassilt. Foto: Reet Alev

16. juulil toimus Jõgevamaal Pajusil esimene Mudajooks, mille võitis meestest tänavusel Kõva Mehe jooksul teisena lõpetanud Joosep Tammemäe. Naistest võidutses Eleri Hirv.

Joosep Tammemäe läbis mudase ning mitmetest takistustest koosneva ligi 9 km pikkuse raja ajaga 32.31. «Teised Eestis korraldatud sarnased jooksud on paremad olnud – Kõva Mehe Jooks, meie oma Seiklushundi Vägilasejooks muidugi Tõrva Ekstreemjooks ja isegi üliõpilaste suvemängudel korraldatav elamusjooks. Tähistus oli kehv ja piirkonnale omaselt puud,» ütles Tammemäe jooksujärgselt, vahendab Jooksuportaal.ee.

Tema sõnul puudus Mudajooksul reljeef, mis tegi jooksu kergemaks ja igavamaks. «Esimene pool jooksust kulges pigem mööda kõva kuivanud mudaga teed, teine pool osutus siiski raskemaks, kuid ikkagi karjamaal, mis märjem ja mudasem,» märkis Tammemäe. Mees ise läks pärast Mudajooksu järgmisel päeval Hispaaniasse, kus osaleb seiklusspordi Euroopa meistrivõistlustel.

Tammemäe järel sai Mudajooksul teise koha Erkki Aadli ajaga 33.18 ja kolmanda koha Sander Mirme 33.47-ga. Naistest võitis jooksu Eleri Hirv ajaga 42.22, edestades järgmist finišeerijat üle kahe minuti. Kokku lõpetas Mudajooksu 44 meest ja 34 naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles