Maailmaliiga võitis olümpiapiletita Serbia

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia võrkpallikoondis võidujoovastuses.
Serbia võrkpallikoondis võidujoovastuses. Foto: SCANPIX

Seitsmemiljonilise rahvaarvuga Serbia jättis võrkpalli Maailmaliiga finaalturniiril selja taha kõik suured ja võimsad ning jõudis esimest korda selle suurvõistluse võiduni. Finaalturniiril Krakovis alistas endise legendaarse mängija Nikola Grbici juhendatav Serbia alagrupis väljakuperemeeste meelehärmiks Poola 3:1, poolfinaalis Itaalia 3:2 ja finaalis Brasiilia 3:0 (22, 22, 21). 

Alagrupis jäi Serbia 2:3 alla Prantsusmaale, kuid pääses medalimängudele tänu paremale geimide suhtele. Serblaste võidurõõmu tumestas teadmine, et olümpiapääse jäi neil kevadisel valikturniiril saamata.

Euroopa meister Prantsusmaa võitis pronksimängus Itaalia 3:0, viiendat kohta jäi USA-ga jagama maailmameister Poola. Finaalturniirile mittepääsenutest oli Venemaa seitsmes, Iraan kaheksas, Belgia üheksas, Argentiina kümnes, Bulgaaria 11. ja Austraalia 12. Järgmisel aastal asendab Austraaliat B-divisjoni võitnud Kanada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles