BBC: Inglismaa jalgpallikoondis saab värvika peatreeneri (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sam Allardyce.
Sam Allardyce. Foto: Adam Davy/PA Wire/Press Association Images

Inglismaa jalgpallikoondise uueks peatreeneriks saab 61-aastane Sam Allardyce, kirjutavad suuremad Inglismaa meediaväljaanded, sealhulgas BBC. Ametlik kinnitus peaks uudisele tulema 24 tunni jooksul.

Allardyce võtab jalgpallikoondise tüüri üle Roy Hodgsonilt, kes juhendas Inglismaad 2012. aastast kuni üle-eelmisel nädalal lõppenud EM-finaalturniirini, kus Inglismaa kaotas kaheksandikfinaalis Islandile.

«Big Sami» hüüdnime kandev Allardyce on erinevaid Inglismaa klubisid juhendanud alates 1992. aastast ja viimati oli ta Sunderlandi peatreener. Varasemate töökohtade hulgast leiab näiteks Newcastle Unitedi, Bolton Wanderersi, Blackburn Roversi ja West Ham Unitedi. Allardyce on kuuel korral valitud Inglismaa Premier League'i kuu parimaks treeneriks.

Allardyce on tuntud kui juhendaja, kes suudab meeskondi raskest seisust välja tuua. Näiteks päästis ta lõppenud hooajal Premier League'ist väljalangemisest Sunderlandi ja 2012. aastal tüüris ta toona Inglismaa tugevuselt teises liigas mänginud West Hami taas kõrgemasse seltskonda. Lisaks suudab ta pressikonverentsidel pillata meeldejäävaid tsitaate ja platsi ääres vastasmängijaid närvi ajada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles