Eestlased näitasid NEZ-sarja I etapil Lätis üleolekut

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rallikross.
Rallikross. Foto: Eesti Autospordi Liit

Möödunud nädalavahetusel alustas 2016. aasta nelja-etapilise sarjaga NEZ-rallikross. Esimesel etapil oli võistlejaid kokku seitsmest riigist 36, nende seas eestlased Andri Õun ja Andre Kurg.

NEZ Super 1600 klassis võistles Andre Kurg varasemalt Eesti rallikrossi sarjas sõidetud Škoda Fabiaga. Finaalis koos lätlase Arnis Odinsiga käis võitlus esikoha nimel lõpuni välja. Finaali viimasel ringil läbisid mõlemad jokkeri, milles oli kiirem Andre Kurg, kes ühtlasi võttis ka esimese etapi võidu. Kolmandaks tuli EMV-sarjas varasemalt kaasa teinud lätlane Eliss Dukalskis.

Klassis NEZ Supercars oli Andri Õuna peamine konkurent valgevenelane Vadzim Kishkurna. Valgevenelase auto jäi aga tehnilise vea tõttu raja kõrvale, mistõttu võttis esikoha Andri Õun. Teiseks tuli norralane Frode Aalberg ning kolmandaks soomlane Teemu Patsi.

NEZ 2000 etapivõit kuulus eelmise aasta meistrile Christian Sandmole, teine oli Dennis Christensen ning kolmas Crazy Mike.

NEZ Open klassis võttis võidu norralane Ola Froshaug, kes jätkas hoolimata esimeses sõidus auto üle katuse keeramise. Poodiumi teisele astmele tuli Raimo Kauttio ning kolmandale Edmunds Erglis.

Tiimide arvestuses asub pärast esimest etappi esimesel kohal Norra, kellele järgnevad Soome, Läti, Eesti, Taani, Valgevene ning Leedu. NEZ sarja järgmine etapp sõidetakse sellel nädalavahetusel Riias, Bikernieki uuel rallikrossirajal, kus sügisel sõidetakse rallikrossi MM-etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles