Eesti noored tennisistid näitavad EMil head taset

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenneth Raisma Wimbledoni paarismängu võidukarikaga.
Kenneth Raisma Wimbledoni paarismängu võidukarikaga. Foto: Erik Prozes

Sellel nädalal peetakse Tennis Europe ja ITF-sarjas Euroopa Meistrivõistlused noortele tennisistidele erinevates vanuseklassides. Eesti parimad noored on heade võitudega jõudnud juba mängudeni, kus selguvad veerandfinalistid.

Noorte Euroopa Meistrivõistlustel saavad iga riigi rahvuskoondises osaleda erinevates vanuseklassides kaks neiut ja kaks noormeest. Võistlustabelites on 128 kohta üksikmängus ja 64 paarismängus.

U14 vanuseklassis peetakse võistlus Tšehhis. Pilsenisse sõitsid Alexander Georg Mändma, Mark Lajal, Sofiya Chekhlystova ja Carol Plakk.

Üksikmängudes jõudis Mändma kolmandasse ringi ja Plakk mängib täna sloveenlanna Ziva Falkneriga koha eest veerandfinaali. Paarismängus kaotasid Eesti tüdrukud ülinapilt veerandfinaali koha, kui jäid 6:2, 4:6, 10:6 alla poolataridele Weronika Baszak/Aleksandra Wierzbowska. Lajal ja Mändma kaotasid samuti ülinapilt paarismängus kolmandas ringis Ungari duole Dominik Buzonics/Zsombor Velcz, kes võitsid kohtumise 2:6, 7:5, 10:4.

U14 vanuseklassi tulemusi ja tabeleid näeb siit.

U16 vanusklassis kuulusid Eesti koondisesse äsja teist korda Eesti Meistriks kroonitud Maria Lota Kaul, Maileen Nuudi, Daniil Glinka ja Robin Erik Parts. Selle vanuseklassi võistlus peetakse Moskvas Venemaal.

Üksikmängus jõudis Parts kolmandasse ringi, kus ta kaotas tasavägises mängus 7:6(3), 6:3 itaallasele Frederico Arnobaldile. Kaul ja Nuudi võitsid mõlemad avaringi mängud, kuid kaotasid seejärel teises ringis. Paarismängud selles vanuseklassis ei ole veel alanud.

U16 vanuseklassi tulemusi ja tabeleid näeb siit.

ITF-sarjas Šveitsis peetaval U18 vanuseklassi EMil löövad Eesti koondise ridades kaasa noorte Wimbledonil paarismängus võidutsenud Kenneth Raisma, Mattias Siimar, Valeria Gorlats ja Anette Mäelt.

Üksikmängudes pidid mõlemad Eesti neiud tunnistama otsustavas setis vastaste paremust. Noormehed jätkavad aga edukalt: mõlemad on jõudnud neljandasse ringi ja mängivad täna koha eest veerandfinaali. Raisma vastaseks on kohalik noormees Mirko Martinez ja Siimaril tuleb veerandfinaali koha eest mängida serblase Miomir Kecmanoviciga.

Paarismängus on Eesti noormehed jõudnud veerandfinaali ja mängivad nüüd koha eest poolfinaali, kus nende vastasteks on võistlustabelis kolmanda asetusega hispaanlased Davidovich Fokina ja Guell Bartrina. Eesti neiud kaotasid paarismängus paraku ülinapilt, 5:7, 5:7 hispaanlannadele Cristina Bucsa, Eva Guerrero Alvarezele.

U18 vanuseklassi tulemusi ja tabeleid näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles