Suur tagasitulek: MM-finaali sangar liitub taas Dortmundi Borussiaga

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Götze Dortmundi Borussia särgis.
Mario Götze Dortmundi Borussia särgis. Foto: SCANPIX

2013. aastal Dortmundi Borussia särgi Müncheni Bayerni oma vastu vahetanud 24-aastane Saksamaa koondise ründav poolkaitsja Mario Götze liitub taas Borussiaga.

Nii Bayern kui ka Dortmund teatasid enda ametlikel Twitterite kontodel, et Götze vahetab klubi. Götze sõlmib enda kunagise koduklubiga nelja aasta pikkuse lepingu. Dortmund maksab poolkaitsja eest 22 miljonit eurot.

Memmingenis sündinud Götze liitus Borussia noortesüsteemiga juba üheksa-aastaselt. Esindusmeeskonda murdis ta aastal 2009 ning nelja hooajaga tegi ta kaasa 116 mängus ja lõi 31 väravat.

Seejärel koputas uksele suur ja võimas Bayern, kes maksis Götze eest Dortmundile 37 miljonit eurot, täpselt nii palju, kui nägi ette mehe lepingu väljaostuklausel. Tol hetkel sai Götzest kõigi aegade kallim sakslasest jalgpallur. Hiljem võttis temalt selle rekordi Mesut Özil, kes siirdus 50 miljoni eest Madridi Realist Londoni Arsenali.

Suurte lootustega Bayernis alustanud Götze mänguaeg kahanes peagi kokku ja eelmisel hooajal kasutas peatreener Pep Guardiola teda vaid 21 kohtumises. Tänavu võttis klubi juhendamise üle itaallane Carlo Ancelotti, kuid ka tema ei leidnud 24-aastase poolkaitsja jaoks meeskonnas ruumi.

Götze on Saksamaa meistriks kroonitud juba viiel korral: kaks korda Dortmundi värvides, kolm korda Bayerni särki kandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles