Isinbajeva: lõpliku otsuse teeb ROK

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva.
Jelena Isinbajeva. Foto: SCANPIX

Kahekordne olümpiavõitjast teivashüppaja Jelena Isinbajeva usub, et Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) õlul seisab Venemaa sportlaste viimane võimalus, võtmaks osa suvistest olümpiamängudest Brasiilias.  

«Lõpliku otsuse teatab ROKi president Thomas Bach,» rääkis Isinbajeva väljaandele TASS. Samas nimetas tuntud sportlane Rahvusvahelise spordiarbitraaži kohtu (CAS) otsust Venemaa kergejõustiklaste kohta ka selle ala matusteks. «Tänan teid kõiki kergejõustiklastele korraldatud matuste eest. See on puhtalt poliitiline otsus. Kõik argumendid on suunatud Venemaa spordiföderatsiooni (ARAF) vastu ning need ei puuduta sportlasi,» lisas ta.

Venemaa kergejõustikuliidu töö peatati Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) poolt pärast seda, kui iseseisev raport leidis tõendeid laialt levinud dopingust riigis. Venemaa Olümpiakomitee ja 68 kergejõustiklast kaebasid otsuse edasi, kuid CAS jäi oma seisukohale kindlaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles