Galerii: Kalju tuli viimasel minutil mängu tagasi ning oli penaltiseerias võidukas

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmme Kalju jõusid UEFA Euroopa liigas kolmandasse eelringi. Teise ringi korduskohtumises tegi Kalju 1:1 viigi Haifa Maccabiga ja kuna sama seisuga oli lõppenud ka Iisraelis toimunud avamäng, siis selgitati võitja lisaaja ja penaltite toel. Penaltiseerias oli Kalju parem seisuga 5:3.

Maccabi asus mängu juhtima 32. minutil, kui penalti realiseeris Nikita Rukavytsya. Kalju päästjaks osutus vahetusest sekkunud vanameister Tarmo Neemelo, kes 90. minutil tabloole viigi tõi. Penaltiseeris olid Kalju poolelt täpsed Maximiliano Ugge, Andrei Sidorenkov, Ats Purje, Hidetoshi Wakui ja Igor Subbotin.

Kalju sel suvel euromängudega teeninud nüüd juba 630 000 eurot. Ainuüksi Euroopa liiga esimesse eelringi pääsemise eest teenib 200 000 eurot. Kalju lisas sellele summale 210 000 eurot, kui avaringis alistati leedulaste Trakai. Nüüd alistati Maccabi ja lisati nimetatud summadele veel 220 000 eurot.

Kaljul on võimalus seda summat aga veelgi kasvatada, kuna järgmisel nädalal jätkatakse mängudega kolmandas eelringis, kus vastamisi minnakse Türgi klubi Osmanlisporiga. Osmanlispor alistas täna 5:0 Moldova tiimi Zimbru ja oli kahe matši kogusummas parem 7:2.

Kolmanda eelringi avamäng on kavas 28. juulil ja kordusmäng 4. augustil.

Enne mängu:

Enne korduskohtumist sõnas Kalju peatreener Sergei Frantsev, et enne mängu on tal raske erinevatele küsimustele vastata. «Tuleb raske mäng, kus meeskond annab endast maksimumi,» sõnas peatreener klubi pressiteenistuse vahendusel.

Kalju leegionär Jorge Rodrigues on kindel, et vastased võtavad Kaljut tõsiselt. «Mäng ei tule lihtne, sest Haifa Maccabi on väga tugev ja kogenud meeskond. Samamoodi olen kindel, et nad ei alahinda Kaljut, kuna meie tiim on ühtne ja meil on kvaliteeti. Ootame põnevusega mängu ja teeme endast kõik, et järgmisesse vooru pääseda,» rääkis Rodrigues.

Haifa Maccabi peatreener Roni Levy on eelmise kohtumise järel pettunud. «Olen eelmise kohtumise tulemuses pettunud, kuid me saame sealt ka positiivse kaasa võtta. Meie hooaeg alles algas ning me pole veel mänguliselt 100 protsenti valmis. Meil puuduvad mõned mängijad ning oleme alles protsessi keskel,» rääkis Levy Jerusalem Postile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles