Tartu kohtub korvpalli Meistrite liiga eelringis Hollandi esiklubiga

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Talts.
Janar Talts. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond kohtub korvpalli FIBA Meistrite liiga esimeses kvalifikatsiooniringis Hollandi meistriks tulnud Groningeniga. Järgmisesse ringi pääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes, esimene matš peetakse 27. septembril Hollandis, teine kahe päeva pärast Tartus.

Meistrite liiga põhiturniirile jõudmiseks on Tartul vaja läbida ka teine kvalifikatsiooniring, kus vastaseks tuleb kas tugev Itaalia meeskond Sassari või Taani tiim Aarhusi Bakken Bears. Kaotuse korral osaletakse tasemelt nõrgemal FIBA Euroopa karikasarjas. Meistrite liiga põhiturniiril osaleb 32 meeskonda, kellest 24 on koha juba taganud ja kaheksa tuleb just kvalifikatsiooniringidest.

Tartu esimene vastane Groningen alistas Hollandi meistriliiga finaalis mängudega 4:1 Zwolle. Meistriks tuldi ka 2004., 2010. ja 2014. aastal. 2004. aastal sai meistrikarika pea kohale tõsta teiste seas ka Valmo Kriisa.

Kristjan Kanguri koduklubi Varese vastaseks on esimeses eelringis Portugali meeskond Lissaboni Benfica.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles