Spordikohtu otsus mattis venelased lõplikult

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Stepanova
Julia Stepanova Foto: Elena Sobol/Sputnik

Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) jättis jõusse Venemaa kergejõustiklastele määratud karistuse, mis tähendab, et idanaabrid Rio olümpiamängudel ei võistle.

68 Venemaa sportlast pöördusid ühiskaebusega CASi poole, lootes, et spordikohus tühistab Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) määratud võistluskeelu. Eile tehtud otsus jättis Venemaa kergejõustiklaste võistluskeelu aga jõusse. See tähendab, et Rios näeb võistlemas vaid mõnda üksikut Venemaa atleeti, kellel on individuaalselt IAAFilt luba neutraalse sportlasena olümpiamängudel osaleda. Nendeks sportlasteks on kaugushüppaja Darja Klišina ja keskmaajooksja Julia Stepanova.

«See on kurb, aga reeglid on reeglid. Dopinguprobleem kergejõustikus on väga tõsine ning tõsiasi, et reegleid on võimalik rikkuda, hirmutab väga paljusid inimesi,» rääkis valitsev 100 ja 200 m jooksu olümpiavõitja Usain Bolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles