Võidukas Nõmme Kalju on eurosarjas teeninud üle poole miljoni euro

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju mängijad tänases eurokohtumises.
Nõmme Kalju mängijad tänases eurokohtumises. Foto: Jaanus Lensment

Nõmme Kalju murdis end jalgpalli Euroopa liigas kolmandasse eelringi, kui teises eelringis alistati Iisraeli klubi Haifa Maccabi. Seeria avamäng Iisraelis oli jäänud 1:1 viiki ja sama tulemusega lõppes ka tänane mäng Tallinnas, penaltiseeria 5:3 võit viis Kalju aga kolmandasse ringi ning nüüd on nõmmekad sel aastal eurosarjaga teeninud juba üle poole miljoni euro.

Ainuüksi Euroopa liiga esimesse eelringi pääsemise eest teenib 200 000 eurot. Kalju lisas sellele summale 210 000 eurot, kui avaringis alistati leedulaste Trakai. Nüüd alistati Maccabi ja lisati nimetatud summadele veel 220 000 eurot.

Seega on Kalju sel suvel euromängudega teeninud juba 630 000 eurot.

Kaljul on võimalus seda summat aga veelgi kasvatada, kuna järgmisel nädalal jätkatakse mängudega kolmandas eelringis, kus vastamisi minnakse Türgi klubi Osmanlisporiga. Osmanlispor alistas täna 5:0 Moldova tiimi Zimbru ja oli kahe matši kogusummas parem 7:2.

Kolmanda eelringi avamäng on kavas 28. juulil ja kordusmäng 4. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles