Maailmarekordi püstitanud tõkkejooksja ei pääse olümpiale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kendra Harrison tähistamas maailmarekordilist tulemust.
Kendra Harrison tähistamas maailmarekordilist tulemust. Foto: SCANPIX

Ameeriklannast tõkkejooksja Kendra Harrison võitis eile peetud Londondi Teemantliiga etapil naiste 100 meetri tõkkejooksu ajaga 12,20, mis on ühtlasi ühe sajandiksekundi võrra kiirem, kui seni bulgaarlannale Jordana Donkovale kuulunud 1988. aastal püstitatud maailmarekord.

Peale jooksu oli tõkkesprinter muidugi pettunud. «Ainult rekordi püstitamine korvab Riost eemalejäämise,» sõnas Harrison pärast võistlust. Põhjus, miks 23-aastane sportlane olümpiamängudelt puudub, on proosaline: USA katsevõistlustel jäi ta samal distantsil alles kuuendaks.

Ometi pakkus maailmarekordiline tulemus ameeriklannale ka rõõmu. «Kuulda inimestelt ilusaid sõnu, kes räägivad minust kui maailmarekordiomanikust, on imeline,» sõnas ta võistlusjärgselt. «Ma tulin siia sooviga, et näidata oma võimu, isegi kui ma jään olümpialt eemale. Esialgu ma nägin tablool aega 12,50 ning olin õnnelik võidu üle, kuid ametlik aeg õnnistas mind lausa maailmarekordiga,» lisas Harrison.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles