Jalgpallikommentaatorid naisjoonekohtunikust: ta ei tea suluseisust midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sian Massey laupäevases mängus.
Sian Massey laupäevases mängus. Foto: SCANPIX

Inglismaal lahvatas eile suur meediaskandaal, kui ilmnes, et telekanali Sky Sports kaks tunnustatud jalgpallikommentaatorit olid eetrivälises vestluses teinud seksistlikke ja solvavaid märkusi naissoost joonekohtunike aadressil.

Richard Keysi ja Andy Gray vestlus leidis küll aset eetrivälisel ajal, ent see jäi siiski lindile ning tõenäoliselt keegi telekanali töötajatest lekitas selle meediale, vahendab The Guardian.

Keys ja Gray kommenteerisid laupäeval Inglismaa meistriliiga mängu Wolverhampton Wanderersi ja Liverpooli vahel.

Enne mängu algust intervjuuks valmistudes teatas platsi ääres seisev reporter Grayle: «Selgus, et täna on naissoost joonekohtunik. Kaameramees Steve’i arvates päris kenake.»

«Naissoost joonekohtunik?» imestas Gray haput nägu tehes.

«Tema sõnul on ta normaalne, aga ma ei tea, kas ma usaldan tema arvamust,» vastas reporter.

«Mina küll ei usaldaks,» teatas Gray.

Teadmata, et nende vestlust salvestatakse, jätkasid Gray ja Keys hiljem joonekohtunikuks määratud 25-aastase Sian Massey mõnitamist.

Massey jaoks oli see alles teine kord meistriliiga mängus ametis olla. Kokku on Inglismaal 853 naisjalgpallikohtunikku ja nende arv liigub tõusvas joones. «Keegi peaks sinna alla minema ja talle suluseisu selgitama,» avaldas Keys Massey kohta arvamust.

Gray meenutas ka 1990. aastate lõpus esimese naissoost kohtunikuna meistriliiga mängudes ametis olnud Wendy Tomsi. «Ta oli ka kuradi lootuseta,» põrutas Gray.

Lisaks tegi Keys maha West Hami juhatuse esinaist Karren Bradyt, kes oli sel päeval The Sunis arvamusloo kirjutanud. «See mäng on täiesti hulluks läinud. Kas sa kuulsid, et võluv Karen Brady kurtis sel hommikul seksismi üle? Tee mulle teene, kullake,» rääkis Keys.

Inglismaa meedia andmetel on meestele määratud ajutine eetrikeeld, näiteks eilset Chelsea ja Bostoni mängu neil enam kommenteerida ei lubatud. «Kindlasti olid need lubamatud kommentaarid. Rääkisime Richardi ja Andyga ning ütlesime, mida sellest arvame. Nad vabandasid ja kahetsesid oma tegu,» teatas Sky Sportsi esindaja.

Keysi ja Gray vestlus (kuula siit):

Keys: Keegi peaks sinna alla minema ja talle suluseisu selgitama.

Gray: Jaa, ma tean. Suudad sa seda uskuda? Naissoost joonekohtunik. Unusta, mis ma ütlesin – ilmselt ei tea nad suluseisust midagi.

Keys: Muidugi ei tea.

Gray: Miks siin üldse naissoost joonekohtunik on? Keegi pani sellega ikka kõvasti puusse.

Keys: Garanteerin, et sellest tuleb suur jama. Kenny (Dalglish, Liverpooli peatreener – toim) läheb kindlasti närvi. Ja see pole esimene kord. Kas meil pole mitte varem ka (naissoost joonekohtunikku) olnud?

Gray: On.

Keys: Wendy Toms.

Gray: Wendy Toms, jah, midagi sellist. Ta oli ka kuradi lootusetu.

Keys: [ohkab]

Gray: [arusaamatu tekst]

Keys: Ei, ei, seda tuleb teha, see on hea. See mäng on hulluks läinud. Kas sa kuulsid, et võluv Karren Brady kurtis sel hommikul seksismi üle? Jah. Tee mulle teene, kullake.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles