Kunagine Inglismaa koondislane ja Chelsea treener mõisteti tingimisi vangi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ray Wilkins.
Ray Wilkins. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise eest 84 mängu pidanud ja kolm väravat löönud Ray Wilkins mõisteti purjuspäi autojuhtimise eest kümneks nädalaks tingimisi vangi. Kohtus tunnistas Wilkins end ise süüdi, lisades, et on alkohoolik ja vajab sõltuvusest vabanemiseks abi.

BBC teatel peeti Wilkins kinni 1. juulil, kui ta sõitis oma Mercedesega Londonis bussirajal. Lisaks sõitis Wilkins tagasipööret tehes autorattaga vastu äärekivi ning teda nähti roolis otse pudelist alkoholi kummutamas. Kontrolli käigus tuvastati, et 59-aastane Wilkins oli tarvitanud lubatust peaaegu kolm korda rohkem alkoholi. Kohtus tunnistusi andnud mööduja sõnul võttis ta Wilkinsi auto süütelukust võtme, et avariid ära hoida.

Kohale kutsutud politseinike sõnul oli Wilkinsi pilk klaasistunud, mees tuikus ja tema suust tuli alkoholilõhna. Tänaseks on Wilkins, keda on varemgi kaks korda purjuspäi autojuhtimise eest karistatud, juba ravil. Mängijana muuhulgas Chelsea, Manchester Unitedi ja AC Milani ridadesse kuulunud Wilkins kinnitas kohtule, et kainus on ainus viis edasistest korrarikkumistest hoiduda.

Lisaks kümne nädala pikkusele tingimisi vanglakaristusele võttis kohus Wilkinsilt neljaks aastaks juhiloa, samuti peab ta tegema 140 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. Samas märkis kohtunik, et hindab kõrgelt Wilkinsi siirast soovi pahest vabaneda. «Mind mõisteti süüdi kuriteos, mille sooritasin. Karistus on sajaprotsendiliselt õiglane. Olen sõltlane,» lausus 1982. ja 1986. aasta MMil Inglismaad esindanud Wilkins pärast otsuse langetamist kohtumaja juures BBC-le.

Wilkins töötas aastaid Chelseas abitreenerina, kuid siirdus 2013. aastal Queens Park Rangersi abitreeneriks. Aastatel 2014-15 oli ta mõnda aega ka Jordaania rahvuskoondise peatreener ning 2015. aastal Aston Villa abitreener. Samuti on ta viimastel aastatel pidevalt tegutsenud telekommentaatorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles