Rio olümpiamängude avatseremooniast kujuneb naljanumber? (1)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Barack Obama.
Vladimir Putin ja Barack Obama. Foto: SCANPIX

2008. aasta Pekingi ja 2012. aasta Londoni olümpiamängudel olid avatseremooniatel kohal peaaegu kõik mõjukad riigijuhid üle maailma. Tänavune Rio olümpia peab läbi ajama tunduvalt väiksemaarvulise riigijuhtide arvuga.

Londoni olümpia avatseremoonial oli kohal 120 riigijuhti ning samasse kategooriasse jäi ka Pekingi olümpia. Rio olümpia avamisele on praeguse seisuga kohale tulemas aga ainult 45 riigijuhti.

Viimati teatas Venemaa, et nende presidendil Vladimir Putinil «ei ole sellist visiiti plaanis». Juba varasemalt oli selge, et avamisel ei osale USA president Barack Obama.

The Australian kirjutab, et Pekingi avatseremoonial olid kõik tähtsad riigijuhid kohal, kuna Hiinaga on vaja hästi läbi saada ning hoida häid majandussuhteid. London on aga lihtsalt populaarne ja mugav sihtkoht.

Rio OMi avatseremooniale sai kutse ka Brasiilia tagandatud president Dilma Rouseff, kuid Rouseff lükkas kutse samuti tagasi, kirjutab UPI.

Tuntumatest riigijuhtidest on Rio avatseremoonial osalemas praeguse seisuga Prantsusmaa president Francois Hollande ja Itaalia peaminister Matteo Renzi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles