Kas Selverist kinga saanud Ruul siirdub tõesti Venemaa superliigasse?

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Ruul.
Martin Ruul. Foto: Margus Ansu

Selveri võrkpallimeeskonnast hundipassi saanud Martin Ruuli teenete vastu tunneb huvi Venemaa meistriliigas osalev Kaliningradi Dinamo. Sportlane ise pole aga Venemaale siirdumises veel kindel.


«Praegu on mineku või jäämise kohta raske midagi öelda, tegelikult pole ma veel konkreetset pakkumist saanud,» sõnas Ruul ja tunnistas, et on siiski Dinamoga juba kontaktis olnud.

Keeruline seis

Kuigi maailma ühe tugevama võrkpalliliigaga liitumine võiks olla iga mängija unistus, ei pakatanud Ruul eile õhtul õhinast. Ta nentis, et Venemaal mängimine on kahtlemata ahvatlev, kuid liiga palju on veel küsitavusi ja ebaselgust

Võrkpalliringkondades pole saladus, et Dinamo vaevleb majanduslikes raskustes. Mitmed põhitegijad on lahkunud ja neid asendavad Balti liigasse kuuluva duubelmeeskonna Kaliningradi Jantari parimad jõud.

Hooaega kahe leegionäriga alustanud Jantar toetub nüüd ainult kohalikele jõududele. Tabelis viimasel kohal, kuid mitte lootusetus seisus asuv klubi  osales eelmise vooru kohtumises ainult üheksa mängijaga.

Pole võimatu, et klubi esindajad loodavad Ruuli palgata võimalikult väikese raha eest. See on ka üks põhjus, miks eestlane soovib pikisilmi näha pakkumise sisu.

Oma osa on kõhklustes sellelgi, et noorema põlvkonna inimesena ei kujuta 24-aastane Ruul Venemaal elamist kuigi selgelt ette. Lisaks viitas mängumees teda tänavu vaevanud õlavigastusele. «Selge on see, et suurt enesekindlust minus praegu pole. Ma ei tea, kuidas õlg lubab mängida,» nentis ta.

Võrkpall pole kinnisidee

Kuigi Ruul võib ennast pidada võrkpalliturul tööta tööliseks, ei pea ta Kaliningradi pakkumist viimaseks õlekõrreks. «Võrkpall pole minu elus ainus kinnisidee,» tunnistas ta. «Pole võimatu, et pühendun hoopis tööle ja õpingutele.»

Ruuli ja Selveri teede lahkumineku ümber on hulk salapära. Postimehe andmetel polnud Selveri ja Eesti koondise peatreener Avo Keel rahul tema suhtumisega treeningutesse ja vigastusest paranemise nimel töötamisse. Veel mullu meeskonna põhikoosseisu kuulnud temporündaja langes pärast traumat varumeeste pingi kaugemale otsale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles